FIT Boys verliest oefenwedstrijd nipt van SJS (3 – 2)

17 augustus 2020

Zaterdag reisde FIT Boys voor de 1e oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen naar Stadskanaal om tegen top 4e klasser SJS te oefenen. Voor trainer/coach Otto Halmingh een weerzien met zijn oude club. FIT Boys ging met 17 selectiespelers op pad, SJS had 22 man tot zijn beschikking en wisselde in de rust het bijna voltallige team. Onder benauwde omstandigheden had SJS van meet af aan de overhand en veel balbezit. Eigenlijk had FIT Boys nog amper aan aanvallen gedacht, toen in de 20e minuut via een vlotte combinatie schaduwspits Stefan Eefting alleen op de SJS-keeper af kon. Spits Martijn de Vries liep ook mee, maar Stefan kon eenvoudig om de goalie heen en scoorde de 0 – 1. Nog geen 4 minuten later lag de bal alweer in het SJS-net, doelpuntenmaker deze keer Martijn de Vries. Nog voor rust deed SJS iets terug en maakte de 1 – 2.

De tweede helft was er sprake van een iets meer gelijk opgaande strijd en kwam FIT Boys ook meer aan voetballen toe. In de 52e minuut viel de gelijkmaker (2 – 2) en SJS kreeg ook kansen op meer. Maar ook aan de andere kant was FIT Boys met enkele messcherpe counters 2 maal gevaarlijk. Eén keer kopte Mark Seubring op een voorzet van Mark Visser net voorlangs en bij een tweede aanval leek Arjan Keijzer Mark Seubring op maat te bedienen, maar zat er nog net een SJS-been tussen. In de 82e minuut kwam SJS voor het eerst op voorsprong (3 – 2). Hoewel FIT Boys het nog wel probeerde, bleek dit de eindstand. Al met al voor beide teams een nuttige oefenpot en trainer/coach Otto Halmingh en assistent-trainer Tim Seubring zagen zo 2 keepers en 15 veldspelers aan het werk. Nog genoeg verbeterpunten en dus genoeg werk te doen, maar staf en publiek hebben zeker goede dingen gezien aan FIT Boys-zijde.

Zaterdag 22 augustus speelt FIT Boys 1 thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Raptim 1.

Foto’s: Ria de Vries