FIT Boys verliest ook in Barger Oosterveld van SVBO za (2 – 0)

4 maart 2023

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging voor de 2e keer dit seizoen op bezoek in Barger Oosterveld bij SVBO. De eerste keer was in de 2e ronde van de beker tegen SVBO zo (6 – 1 verlies). Nu was SVBO za de opponent. Thuis werd daar nog met 2 – 0 van gewonnen, maar toen zat FIT Boys in een flow en daar is de laatste weken geen sprake van. Tel daarbij de waslijst aan geblesseerden en de wintersportvakantie van één selectielid en je snapt dat het weer puzzelen was voor trainer/coach Otto Halmingh om 14 man bij elkaar te krijgen. Mart Oosting sloot aan vanuit de JO19, en had direct een basisplek, en Ruben Oostenbrink kwam vanuit het 2e. De wedstrijd was nog maar 6 minuten oud toen de 1 – 0 al achter keeper Niels van der West lag. Hij verdedigde matig uit en de bal kwam bij een SVBO-speler en uit de daarop volgende aanval viel de 1 – 0. Tweede domper was een blessure voor laatste man Gerjan Hoogenberg aan de knie, maar hij ging toch door. Derde domper was een blessure voor rechtsback Thijs Oosting en hij kon niet door en werd na 20 minuten al vervangen door Mike Jonink. FIT Boys kreeg ook kansen, zelfs een 100% kans toen Lars Hilberts alleen op de SVBO-keeper af kon. Hij raakte de bal totaal verkeerd op de buitenkant voet en deze verdween best wel ver naast. Even later had SVBO weer een spelhervatting en kon een SVBO-speler ongehinderd inkoppen (30e, 2 – 0). Kort daarna overstrekte aanvaller Stefan Eefting zijn knie en ging naar de kant. Ook hij zette door en maakte de 1e helft vol.

In de rust gaf Stefan Eefting aan niet door te kunnen en werd vervangen door Ruben Oostenbrink. 5 minuten na de rust kon Gerjan Hoogenberg ook niet door en werd vervangen door Corné van den Berg. Hiermee is de ziekenboeg meer dan goed gevuld met Tobian Kooistra, Daniël van der West, Lars de Boer, Arjan Keizer, Jako van Faassen en Ivo van Ewijk en nu dus ook Thijs Oosting, Stefan Eefting en Gerjan Hoogenberg. Met 2 keepers in de selectie van 20 spelers, heb je dan nog 10 spelers over. Goed bericht was het weer meedoen van Julian Boom, die na een lange blessure de 90 minuten kon volmaken. En prettig constatering was dat JO19-speler Mart Oosting een prima pot speelde en Ruben Oostenbrink meer dan verdienstelijk inviel. De tweede helft probeerde FIT Boys het wel, maar kwam eigenlijk amper tot echte kansen. SVBO was volwassener in de duels en speelde lekker op de counter en kreeg nog wel mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar verzuimde dat. Zo bleef het 2 – 0 en dat werd dus de eindstand. FIT Boys heeft na de winterstop nog maar 4 punten gepakt en dreigt in de grijze middenmoot van de 4e klasse D te eindigen als het zo doorgaat. Gelukkig is het team volgende week vrij om zich te herpakken. En verzorgster Ria de Vries zal wel overuren moeten draaien om iedereen weer op te lappen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting (20e Mike Jonink), Gerjan Hoogenberg (50e Corné van den Berg), Mart Oosting, Matthijs Bonnen, Johan Vriesema, Julian Boom, Giel Kerssies, Stefan Eefting (45e Ruben Oostenbrink), Roan Koster en Lars Hilberts.

Zaterdag 18 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Friese Palen tegen RWF.