FIT Boys verliest terecht van een gretig VAKO

13 april 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring kreeg deze middag op Sportpark Noord-West VAKO uit Vries op bezoek. FIT Boys speelt nog voor de bovenste plaatsen en VAKO vecht nog om de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen. Deze middag liet eigenlijk maar één ploeg zien echt voor de winst te gaan en dat was VAKO. Zij streden voor elke meter en wilden asoluut winnen. FIT Boys begon slap aan de wedstrijd, liet bij vlagen wel zien de beter voetballende ploeg te zijn maar moest steeds een achterstand goedmaken (0 – 1 en 1 – 2). Toen VAKO vlak voor tijd de 1 – 3 maakte, was het verzet aan FIT Boys-zijde gebroken. FIT Boys kwam er achter dat je tegenover een gretige tegenstander minimaal dezelfde wedstrijdinstelling moet laten zien, anders verlies je ook al ben je in potentie beter. VAKO nam terecht de 3 punten mee naar Vries en FIT Boys speelt nu in principe nergens meer om.

Nadat er een minuut stilte was gehouden voor een overleden VAKO-lid en de Pupil van de Week Jesse Oostenbrink de wedstrijd had afgetrapt en had gescoord, kon de wedstrijd beginnen. Hoewel trainer Tim Seubring de FIT Boys-ploeg op het hart had gedrukt scherp te beginnen, gebeurde dat niet en stond VAKO na 2 minuten al met 0 – 1 voor. Een voorzet vanaf rechts werd achterin niet goed verwerkt en viel voor de voeten van de VAKO-spits. De rondde beheerst af. Een tegenvaller en gedurende de 1e helft moest FIT Boys dus in de achtervolging. Het team was niet scherp in de duels en de 2e bal was vaak voor VAKO die wel messcherp aan het duel begonnen. Naarmate de 2e helft vorderde legde FIT Boys toch enkele aardige aanvallen op de mat en liet het zien de betere voetballende ploeg te zijn. Maar in de afwerking was het team niet scherp. Leon Timmerman was op links regelmatig zijn directe tegenstander de baas en daar kwamen mogelijkheden uit. Lars Hilberts, nu ook van links, passeerde een aantal VAKO-spelers en kon de zestien in. In plaats van zelf te schieten gaf hij voor, maar er was niemand bij de 2e paal. De bal wilde er maar niet in en aan de andere kant kon VAKO ook nog een aantal malen gevaarlijk worden, maar gelukkig voor FIT Boys hadden de VAKO-spitsen het vizier niet op scherp staan. Rust.

In de rust zette trainer/coach Tim Seubring de zaak even op scherp en FIT Boys startte na de rust beter. Ook in de 1e fase van de 2e helft liet FIT Boys zien prima te kunnen voetballen, maar wilde de bal er maar niet in. Grootste kans was voor Matthijs Bonnen die alleen voor de keeper kwam, maar op de keeper stuitte. In de tegenstoot was VAKO ook vaak gevaarlijk, ook doordat FIT Boys slordig speelde en achterin de kansen te makkelijk weg gaf. Het bleef lang 0 – 1. In de 69e minuut kwamen Marrin Strijker en Jelmer van Dijk binnen de lijnen voor Daniël van der West en Johan Vriesema. Een minuut later was het 1 – 1. Lars Hilberts kreeg de bal op rechts en met een fijn aangesneden voorzet bereikte hij de lopende Matthijs Bonnen die achter de verdediging opdook in de zestien en met binnenkant voet de bal prima in de lange hoek plaatste. Dat leek het sein voor FIT Boys om door te drukken, maar door het slordige spel bleef het oppassen voor de VAKO aanvallen en 6 minuten later viel de 1 – 2 en kon FIT Boys weer opnieuw beginnen. Rens Lunenborg kwam Corné van den Berg nog vervangen en FIT Boys ging één-op-één spelen met Gerjan Hoogenberg voorin als extra spits. Er kwamen wel mogelijkheden maar geen echte kansen en in de tegenstoot was VAKO gevaarlijk bij de lange bal van achteruit. In de 85e minuut kreeg VAKO weer een kans en die was raak. de 1 – 3 en de wedstrijd leek beslist. FIT Boys probeerde het nog wel, maar het wilde deze middag maar niet lukken. VAKO liet in de strijd om de nacompetitie te ontlopen zien de echte wil te hebben om te winnen, FIT Boys had die mentaliteit niet. Daarom won VAKO toch wel terecht en nam de 3 punten mee naar Vries.

Volgende week 20 april speelt FIT Boys de uitwedstrijd om 14:30 uur in Stadskanaal op Sportpark Julianastraat tegen nummer 4 SJS. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg, Corné van den Berg (79e Rens Lunenborg), Johan Vriesema (69e Jelmer van Dijk), Matthijs Bonnen, Giel Stahlmecke, Lars Hilberts, Daniël van der West (69e Marrin Strijker), Leon Timmerman.

Pupil van de Week: Jesse Oostenbrink