FIT Boys verliest volledig onnodig van SJS

25 november 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring kreeg deze zaterdagmiddag nummer 3 SJS uit Stadskanaal op bezoek. Nadat scheidsrechter Stewart het hoofdveld had afgekeurd, er werd uitgeweken naar het kunstgras en Pupil van de Week Joas Eekhof had afgetrapt en gescoord kon de wedstrijd beginnen. FIT Boys begon erg goed aan de wedstrijd en had de eerste fase van de 1e helft de overhand. Het speelde bij vlagen prima positiespel de de veel scorende spitsen van SJS lagen aan banden bij de FIT Boys-verdedigers. De SJS-aanvallers scoorden voor deze wedstrijd samen totaal 19 keer. Deze middag werd er geen doelpunt aan dit totaal toegevoegd. Een verdienste van FIT Boys. SJS-trainer Jos Schaart deelde na afloop mee dat dit een erg slechte wedstrijd van SJS was, maar deed daarmee de prestatie van FIT Boys te kort. Zij lieten het niet toe dat SJS aan voetballen toe kwam. En FIT Boys creëerde zelf de eerste kans van de wedstrijd. Met iets meer precisie van Lars Hilberts had FIT Boys binnen 5 minuten op 1 – 0 kunnen komen. Daarna was FIT Boys de bovenliggende partij zonder echte 100% kansen te krijgen. Naarmate de 1e helft vorderde grossierde FIT Boys in slordig spel en balverlies en hielp SJS, dat tot dan toe niet in de wedstrijd zat, in het zadel. De eerste kans na een fout van FIT Boys wist keeper Niels van der West nog onschadelijk te maken. De tweede kans op slag van rust was wel aan SJS besteed. Matthijs Bonnen werd ingespeeld op het middenveld met tijd, maar in plaats daarvan kaatste hij en speelde zo de SJS-speler aan die de zestien in kon en beheerst de 0 – 1 maakte (verdediger Cas Groenewold, zijn 2e van het seizoen). Totaal tegen de verhouding in, maar als je zulke presentjes aan de tegenstander geeft, dan maakt SJS het wel af. Rust.

Na de rust begon FIT Boys zwak, maar hoe het de 0 – 2 weggaf was knullig. Cars Groenewold ging op avontuur en kwam vanaf links naar binnen en werd wel gevolgd maar niet geblokt. Hij schoot de bal best aardig in, dat moet gezegd, maar dit mag natuurlijk nooit (48e 0 – 2 Cas Groenewold). FIT Boys gaf niet op. Er was nog ruim 40 minuten te gaan en naarmate de wedstrijd vorderde ging SJS steeds meer tijdrekken, vooral de keeper. De wedstrijd werd er niet beter op. FIT Boys probeerde wat te forceren, vergat te voetballen en speelde te vaak de lange bal. SJS loerde op de counter maar kreeg geen echte kansen meer. De wedstrijd werd qua spelbeeld minder aantrekkelijk om te kijken. Het golfde op en neer en beide ploegen waren slordig. FIT Boys probeerde toch nog wat te forceren en bracht de pijlsnelle Marrin Strijker en de goalgetter Jelmer van Dijk (is nota bene medetopscoorder aan FIT Boys-zijde) binnen de lijnen. Het begon te drukken, bracht ook nog middenvelder Giel Stahlmecke binnen de ploeg en speelde achterin in het laatste kwartier één-op-één. En FIT Boys kreeg ook kansen. Lars Hilberts was er op links vandoor, gaf een prima voorzet maar Marrin Strijker kwam net een teenlengte te kort om binnen te werken. Maar Jelmer van Dijk kreeg op de achterlijn de bal, trok deze weer voor maar Lars Hilberts kon net niet afronden. Even later wat het wel raak, Matthijs Bonnen maakte zijn 5e van het seizoen en scoorde de 1 – 2 in de 85e minuut. FIT Boys rook bloed en SJS werd nerveus. Het speelde vooral de bal lang naar voren, maar de anders zo succesvolle SJS-aanvallers konden hun seizoenscore niet opvijzelen. FIT Boys kreeg mogelijkheden, zonder echte 100% kansen te krijgen. Alle ballen gingen er hoog in en SJS hoopte dat de bal steeds goed viel. En dat gebeurde tot opluchting van het SJS-kamp. Ze waren dolblij met de 3 punten want ook zij hadden wel door dat SJS het meest gelukkige was deze middag. FIT Boys moest door één weggegeven doelpunt de 3 punten aan SJS laten, daar waar een gelijkspel de verhoudingen in het veld beter had weergegeven. Maar daar had SJS na afloop maling aan zo gaf SJS-trainer Schaart eerlijk toe. Hij was blij met de 3 punten.

Volgende week zaterdag 2 december speelt FIT Boys om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen nummer 10 Wildervank. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tonnie Westerloo.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom (73e Giel Stahlmecke), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Leon Timmerman, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (65e Jelmer van Dijk), Daniël van der West (65e Marrin Strijker) en Lars Hilberts.

Pupil van de Week: Joas Eekhof