FIT Boys vindt Waterloo in beker tegen SVBO zo

23 november 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde op deze doordeweekse woensdagavond in de 2e KO ronde van de Noordelijke Districtsbeker tegen 1e klasser SVBO zo. Het verloor kansloos, maar gaf de 1 – 0 na miscommunicatie achterin wel heel makkelijk weg. Na de 2 – 0 maakte Johan Vriesema de 2 – 1 na een vrije bal van Daniël van der West en een gemiste kans van Ivo van Ewijk. Voor rust werd het nog 3 – 1. Na de rust voerde SVBO zo de score gestaag op en won met 6 – 1. Gefeliciteerd SVBO en succes verder in de beker en de competitie! FIT Boys verliet met opgeheven hoofd het veld en de bekercompetitie en kreeg zelfs complimenten van SVBO voor de positieve spelopvatting.

Woensdagavond reisde de selectie, staf en een groep supporters van FIT Boys 1 met de bus af naar Emmen om in de 2e KO ronde van de Noordelijke Districtsbeker tegen 1e klasser SVBO zo 1 te spelen. De vraag die vooraf gesteld werd was of FIT Boys wederom voor een bekerverrassing kon zorgen. In de poulefase won de ploeg van 3e klasser Hoogeveen za met 2 – 0 en in de 1e KO ronde won het na penalty’s (reguliere eindstand 2 – 2, na 2 keer een voorsprong) met 7 – 5 van 2e klasser DESZ. De spelopvatting van FIT Boys was duidelijk. Het wilde SVBO op eigen helft vast zetten en gedurfd één-op-één gaan spelen bij balbezit SVBO. Maar hoe sneu was het voor de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh dat na amper 5 minuten de bal al achter keeper Niels van der West in het doel lag (1 – 0). Een voorzet die zo rond de penaltystip in de zestien kwam leek een prooi voor verdediger Corné vd Berg. Maar keeper Niels kwam uit en riep ‘Los’ en Corné iet de bal lopen. Niels had de bal niet en dus kon SVBO-spits Maurice Kampman de bal in het lege doel deponeren. Daarna ontwikkelde SVBO veel druk en kwam FIT Boys amper van de eigen helft af en was het dan ook terecht dat de 2 – 0 ook viel (16e minuut, Maurice Kampman). Maar naarmate de 1e helft vorderde kwam FIT Boys beter in het spel en duurde het balbezit langer. Wederom was linksbuiten Lars Hilberts er op links vaak langs en ook spits Daniël van der West wist de ballen beter vast te houden en af te leggen. Zo rond de 30e minuut kreeg FIT Boys op zo’n 20 meter afstand een vrije bal en spits Daniël vd West nam plaats achter de bal. Zijn verwoestende uithaal werd de SVBO-keeper te machtig en deze liet los. Rechtsbuiten Ivo van Ewijk was er als de kippen bij om de rebound te pakken, maar deze miste doel. De bal bleef in de 5 meter hangen en Johan Vriesema tikte binnen (2 – 1). Zou het dan toch? Maar SVBO bleef aan zijn stand als 1e klasser verplicht het initiatief houden en maakte op slag van rust de 3 – 1 (Niels Wessels) en uit het juichen voor dit doelpunt klonk veel opluchting bij SVBO. Rust.

De tweede helft wisselde FIT Boys door en kreeg iedereen speelminuten. De kans op de volgende bekerronde leek verkeken en FIT Boys wilde vooral een goed figuur slaan tegen SVBO zo. En dat lukte bij vlagen best wel aardig, al wist SVBO gedurende de 2e helft de score wel naar 6 – 1 te tillen. In de 49e minuut scoorde Henk Teugen de 4 – 1, in de 56e minuut scoorde Davy Wessels de 5 – 1 en in de 66e minuut werd het 6 – 1 door Robin Gerlach. Niks op af te dingen en een terechte tussenstand. Het sierde FIT Boys dat het bleef voetballen en niet door middel van overtredingen SVBO probeerde af te stoppen. En bij snelle uitvallen kreeg het zelfs nog kleine kansjes. De score veranderde niet meer en dus bekert SVBO zo terecht door. Na afloop was de trainer van SVBO Arthur van der Veen complimenten over voor FIT Boys. Jullie hebben een leuke ploeg met enkele prima spelers en jullie durven ook te voetballen. Steek die maar in je zak. Je hebt er niks aan, wint er geen punten mee maar FIT Boys-trainer/-coach Otto Halmingh nam de complimenten graag in ontvangst bij de club waar hij nog jeugdtrainer is geweest.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West (45e Robert Haandrikman), Jako van Faassen, Gerjan Hoogenberg (60e Thijs Oosting), Lars de Boer, Corné van den Berg, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen (60e Jelmer van Dijk), Giel Kerssies, Ivo van Ewijk, Daniël van der West (45e Roan Koster), Lars Hilberts (45e Stefan Eefting).

Zaterdag 26 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Mussel. SVBO gaat zondag 27 november op bezoek bij Rolder Boys.