FIT Boys wacht al 7 jaar op verbetering sportpark

26 november 2015
de Webmaster

Gisteravond werd er wederom een training van FIT Boys afgelast en konden ruim 300 voetballers binnen blijven bij de kachel. Alleen FIT Boys 1 en 2 trainden op een klein, minder nat deel van sportpark Noord-West. De zoveelste afgelaste training dit seizoen, naast de diverse afgelastingen op zaterdag van vele wedstrijden bij de jeugd en de senioren. En is dit nu een probleem van de laatste maanden? Nee, dit speelt al ruim 7 jaar.

Op 30 september 2010 publiceerde deze site het volgende: “FIT Boys kan op kunstgras gaan voetballen.” en dit stuk kwam ook in de lokale media. Er valt onder andere te lezen: “ Sportpark Noord-West krijgt een kunstgrasveld en dus kunnen de beide bewoners van het sportpark vv Beilen en cvv FIT Boys ook bij regenachtig of winters weer gewoon voetballen. Wethouder Emko Dolfing deed deze aankondiging“, “FIT Boys-voorzitter was erg in zijn sas: Een welkome aanvulling op ons mooie sportpark Noord-West.” en “Ook zullen er geen kostenverhoging worden doorberekend aan de Stichting en dat is in deze economisch mindere tijd een welkom bericht. Al met al een geweldig bericht!”

Maar nu, ruim 5 jaar later, is er nog niets veranderd op Sportpark Noord-West. De sportnota bleek onder een grote laag stof in een bureaula te zijn verdwenen. De gemeente vormde wel een standpunt inzake het toekennen van kunstgrasvelden aan sportverenigingen, maar verder dan het op papier zetten kwam het niet. Ondertussen waren de bestuursleden van de Stichting Sportpark Noord-West en beide bewoners van het sportpark (vv Beilen en cvv FIT Boys) kind aan huis bij de gemeente en werd er wat afgelobbyd. Maar allemaal zonder resultaat. Pas toen dit seizoen FIT Boys een brandbrief plaatste op de eigen website, die werd overgenomen door de lokale media, en twee lokale politieke partijen een motie indienden kwam het onderwerp (opnieuw) in de raadsvergadering en zegde wethouder Gerard Lohuis toe dat het probleem op het sportpark nu hoogste prioriteit heeft en er voor april 2016 een onderzoeksrapport ligt met een concrete oplossing voor dit probleem (Krant van Midden-Drenthe, RTVDrenthe en Dagblad van het Noorden).

Wat je je dan als belastingbetalende burger afvraagt is wat er tussen september 2010 en november 2015 is gebeurd op de burelen van ons mooie, dure gemeentehuis? Had dit in die 62 maanden niet al eerder bedacht kunnen worden, zodat ergens in 2011/2012 de oplossing al bedacht had kunnen worden en ook al uitgevoerd had kunnen zijn? Maar dat zal wel te simpel gedacht zijn. De onderzoeksbureaus (Grontmij/Marktplan) en ambtenaren van deze wereld moeten ook geld verdienen tenslotte.

En ondertussen soppen de bijna 1000 spelende leden van vv Beilen en cvv FIT Boys nog lekker door, wordt er dit jaar nog amper getraind, volgen er nog vele afgelastingen en spelen we volgend voorjaar ‘Europese’ weken met vele door de weekse wedstrijden. Helaas de realiteit…..