FIT Boys weet Klazienaveen niet in verlegenheid te brengen

28 mei 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelt nog 2 finales om rechtstreekse degradatie te voorkomen en SVN’69 in de stand voorbij te streven. De eerste kans was zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West tegen Klazienaveen. In tegenstelling tot de voorbeschouwing zelf is Klazienaveen nog in een hevige strijd verwikkeld met Hoogeveen om de 3e periode en de 3e plaats in de ranglijst. Toch was het FIT Boys dat het eerste half uur prima speelde en Klazienaveen op eigen helft probeerde vast te zetten. Door zo gedurfd te spelen kwamen er ook enkele mogelijkheden en kansen. Maar ook Klazienaveen, aan zijn stand verplicht, creëerde enkele kansen en mogelijkheden maar wist ook niet het net te vinden. Na een half uur werd FIT Boys slordig, zette niet voldoende druk en de afstand tussen de linies werden te groot. In die fase liet Klazieneveen zien waarom zij de ambitie hebben op termijn 2e en misschien wel 1e klasser te willen worden. Ze voetballen makkelijk en legden enkele prima aanvallen op de mat. Bij één zo’n aanval wisten ze FIT Boys te verleiden tot uitstappen en kwam de groen-gele formatie over een stapje te kort en kon uiteindelijk Jesse Habing de 0 – 1 maken (42e minuut). Dat was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft bleven de verhoudingen op het veld hetzelfde. FIT Boys zette druk en probeerde vooruit te voetballen en Klazienaveen combineerde makkelijk en wist ook wel kansjes te creëeren. FIT Boys-keeper Niels van der West (18 jaar) liet zien waarom hij één van de meest talentvolle jonge keepers in de 3e klasse D is. Hij wist enkele erg goede kansen van Klazienaveen onschadelijk te maken. Er viel hem zelfs complimenten ten deel van de tegenstander. Toch moest FIT Boys in de 64e minuut wederom capituleren en viel de 0 – 2 door Melroy Hemme. Er was even teleurstelling binnen de ploeg en intussen was Martijn de Vries binnen de lijnen gekomen voor Stefan Eefting. Toch rechte FIT Boys de rug en bleef brutaal Klazienaveen onder druk zetten en dat loonde. Ivo van Ewijk, die wederom een net aflatende energie in de wedstrijd legde, joeg goed door en onderschepte de bal. Hij aarzelde niet en verschalkte de Klazienaveen-keeper en maakte de aansluitingstreffer (77e minuut, 1 – 2). Zou er dan toch een verrassing in de lucht hangen? De van een blessure teruggekomen Mike Jonink kwam Gerald Haandrikman vervangen en even later kwam JO19-speler Giel Kerssies nog binnen de lijnen voor Johan Vriesema. Hoewel ook in de laatste fase van de 2e helft FIT Boys het bleef proberen, werden de ruimtes te groot en voetbalde Klazienaveen er makkelijk door heen. Ze maakten ook nog de 1 – 3 (86e Melroy Hemme) en de 1 – 4 (89e Roan Bruinsma) en hoewel het klasseverschil duidelijk was, was deze 1 – 4 toch wel iets geflatteerd en verdiende FIT Boys een lagere score. Alleen al voor de ongelooflijke inzet die de ploeg week in week uit op de mat legt.

Volgende week speelt FIT Boys de absolute finale uit om 14:30 uur tegen BSVV. Bij winst en puntverlies van SVN’69 uit tegen Hollandscheveld is de 13e plaats gehaald en speelt FIT Boys nacompetitie, waarschijnlijk tegen Borger. Dus alles of niet en er vol voor gaan.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen, Gerjan Hoogenkamp, Gerald Haandrikman (70e Mike Jonink), Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Johan Vriesema (80e Giel Kerssies), Stefan Eefting (60e Martijn de Vries), Jelmer van Dijk en Ivo van Ewijk.