FIT Boys weet niet te overtuigen en verliest van Haulerwijk

1 oktober 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh moest deze zaterdagmiddag het Friese land in Haulerwijk tegen de plaatselijke SV te spelen. SV Haulerwijk komt voort uit vv Haulerwijk en ZVV Haulerwijkse Boys. Tegen die laatste club speelde FIT Boys in het verleden nog wel eens, maar met SV Haulerwijk heeft FIT Boys geen competitieverleden (alleen 1 oefenwedstrijd in 2020 (1 – 4 verlies)). Wat moet je verwachten? Dat was gissen en dus werd er eerst afgetast. Maar wat al wel direct duidelijk werd is dat Haulerwijk met volle inzet en passie speelt en het duel niet schuwt. En aan die instelling ontbrak het deze zaterdagmiddag aan FIT Boys-zijde. Met name de eerste helft was FIT Boys over het hele veld altijd een stapje te laat en niet scherp in de duels als die er wel kwamen. Haulerwijk had veel 2e ballen en FIT Boys kwam maar niet in zijn ritme. Haulerwijk creëerde zelf wel kansen, maar maakte deze niet af. FIT Boys hielp Haulerwijk een handje. Bij de 1 – 0 ontbrak er even communicatie achterin en moest Gerjan Hoogenberg binnen de zestien meter ingrijpen, zat mis en vloerde de Haulerwijk-spits. Penalty en deze werd hard en beheerst binnen geschoten, 11e minuut 1 – 0 Patrick Hilhorst). FIT Boys zette na dit doelpunt meer druk op de Haulerwijk-verdediging en werd direct gevaarlijk, maar niet scherp genoeg in de afronding. In de 37e minuut was er weer sprake van niet resoluut dekken, werd een blok gezet op voorstopper Lars de Boer en kon Thom Dermois de 2 – 0 binnenschieten. Dat was ook de ruststand.

Na de rust kwam Mike Jonink Thijs Oosting vervangen en zette FIT Boys meer druk naar voren. Dit leverde ook mogelijkheden en zelfs kansen op, maar zoals zo vaak heeft FIT Boys moeite het net te vinden. Uiteindelijk kon na een prima aanval de inzet nog gekeerd worden door de Haulerwijk-goalie maar was Ivo van Ewijk er als de kippen bij om de 2 – 1 te maken. FIT Boys zette aan en wilde doordrukken en zo de 2 – 2 maken. Het wisselde aanvallend, met Daniël in de spits (Ivo van Ewijk er uit) en even later verdediger Lars de Boer er uit en aanvaller Stefan Eefting er in. De druk hield niet lang aan, want in de 70e minuut maakte Johan Vriesema een overtreding van achteren op de enkels van een Haulerwijk-speler en kreeg direct rood. Een terechte beslissing, al werd een soortgelijke actie aan Haulerwijk-zijde (met twee gestrekte benen op een FIT Boys-speler inglijden) niet bestraft met deze kleur kaart. FIT Boys probeerde het ook met 10 man nog om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Nog geen 4 minuten later werd het 3 – 1. Een inzet uit een corner werd nog gekeerd door Niels van der West, die er deze middag wel meer kansen voor Haulerwijk uithaalde. De rebound kwam hoog bij de 2e paal en in een mêlee van spelers torende de Haulerwijk spits hoog boven iedereen uit en kopte raak (74e minuut, 3 – 1 Patrick Hilhorst). Het verzet was gebroken en de teleurstelling was groot aan FIT Boys-zijde. Een 3 – 1 verlies en dat kan de ploeg zich zelf verwijten. De instelling en mentaliteit moet echt beter en de vorm uit de beker moet weer teruggevonden worden.

Opstelling FIT Boys: Niels vd West, Thijs Oosting (45e Mike Jonink), Gerjan Hoogenberg, Lars de Boer (70e Stefan Eefting), Corné vd Berg, Johan Vriesema, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Ivo van Ewijk (60e Daniël vd West), Jelmer van Dijk, Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 8 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SVBO za 1. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit Meijer.