FIT Boys weet op zwaar veld VAKO op zij te zetten

18 november 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze regenachtige zaterdag op pad naar Vries om tegen VAKO te voetballen. Het veld was al niet erg best, maar door de regen voor en tijdens de wedstrijd werd het er niet beter op. FIT Boys speelde geconcentreerd hun eigen spel en zag aan VAKO zijde vooral de aanvallers sterk spelen. Via de balvaste spits kwamen er ook wat kleine mogelijkheden. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. In de 6e minuut promoveerde Matthijs Bonnen in een afdraaiende voorzet (vrije bal) tot doelpunt (0 – 1). Naarmate de 1e helft vorderde verloor FIT Boys de controle een beetje en kwam VAKO er steeds gevaarlijker uit. Het was wachten op een tegendoelpunt en toen in e 23e minuut op rechts de FIT Boys-verdediging werd opengereten, kon de spits vanaf rand 5 meter aanleggen en scoren (1 – 1). Op dat moment een terechte tussenstand en dat werd ook de ruststand.

De tweede helft werd het veld steeds moeilijker bespeelbaar, maar FIT Boys bleef volharden in voetballen en toch de combinaties zoeken, daar waar VAKO via de centrale middenvelder vaak de lange bal speelde op de buitenspelers. Er was sprake van een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, al had FIT Boys meer balbezit omdat het de voetballende oplossing koos. Bij VAKO leek de vermoeidheid te te slaan en ze werden minder scherp. FIT Boys kreeg steeds meer ruimte, met name voorin op beide vleugels. Tussen de 53e en 61e minuut besliste FIT Boys d wedstrijd. Eerst was het Lars Hilberts die er op links vandoor was. Hij sneed de zestien in en met een bekeken schuiver maakte hij de 1 – 2 (53e). Even later weer een aanval over links en de bal kwam in de 5 meter. Een eerste inzet kon door de VAKO-keeper nog worden gekeerd, maar daarna werkte Leon Timmerman de bal in het doel (61e 1 – 3). VAKO ging nog opportunistischer spelen met een extra spits en het werd pompen of verzuipen. Met dit veld en de vele regen werd het verzuipen voor VAKO en het verloor niet alleen de wedstrijd maar ook hun aanvaller Patrick Steenbergen met een rode kaart. Het werd vlak voor tijd sowieso wat onvriendelijker en of dat nu kwam door frustratie aan VAKO zijde of aan het reageren daarop door FIT Boys maakte voor het spelbeeld niet meer uit. De bal lag meer stil dan dat deze rolde en dat was in het voordeel van FIT Boys. Scheidsrechter Theo Hein besloot dan ook wijselijk kort nadat de klok op 90 stond af te fluiten. De 3 punten gingen mee naar Beilen en gezien het overall spelbeeld ook wel een terechte uitslag.

Volgende week zaterdag 25 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SJS. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marcello Stewart.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen (45e Mart Oosting), Julian Boom, Nick Middelbos (80e Jelmer van Dijk), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Leon Timmerman, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (65e Marrin Strijker), Daniël van der West en Lars Hilberts.