FIT Boys weet weer niet te winnen van Beilen za

24 januari 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Beilen za 1. In een eerdere ontmoeting 2 jaar geleden speelden de ploegen nog gelijk met 2 – 2, maar FIT Boys wilde duidelijk op zoek naar een beter resultaat in deze editie. Het begon ook uitstekend aan het duel en was de bovenliggende partij, had het meeste balbezit en zette Beilen goed onder druk. Er kwamen ook wat mogelijkheden onder andere uit wat corners. En rond de 14e minuut opende FIT Boys de score. Het was Matthijs Bonnen die bij de 2e paal prima kon binnentikken (1 – 0). Naarmate de 1e helft vorderde nam de druk op Beilen af en werd er soms op te ruime afstand verdedigd. Nu kon Beilen wel onder de druk uitspelen en hun rappe en handige voorwaartsen aan het werk zetten. De rechtsbuiten was er weer vandoor, maar moest bij de achterlijn afkappen en terug. Hij werd licht geraakt door linksback Corné van den Berg en ging neer en dit was binnen de 16. Penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Alwin Hendriks (1 – 1). FIT Boys was nog steeds niet bij de les en bij een aanval over links werd er wederom veel te ruim gedekt. De voorzet kon makkelijk worden gegeven en bij de tweede paal stond een Beilen-speler volledig vrij en schoot de bal knap binnen (1 – 2). FIT Boys moest zich herpakken en deed dat ook en had de laatste fase weer het initiatief en kreeg ook weer kansen. Het was Lars Hilberts die in de 43e minuut de 2 – 2 binnenschoot. Rust.

In de rust en gedurende de 2e helft werd er flink doorgewisseld. Dit kwam het spel van FIT Boys niet ten goede leek het. Het was slordig in balbezit, kreeg niet meer goed druk op de Beilen-verdediging en dus kon ook Beilen af en toe aan voetbal toe komen. Naarmate de vermoeidheid leek toe te slaan, werd het meer een fysieke strijd en dat is een kolfje naar de hand voor de ploeg van trainer/coach Marco Reitsma. De Beilen-spelers gingen er stevig in en FIT Boys vergat te voetballen en wilde het te veel met individuele acties doen. Er kwamen nog wel wat kansjes over en weer, maar rond de 90ste minuut floot scheidsrechter Johan Koster de wedstrijd de boeken in. Weer een 2 – 2 gelijkspel tussen beide ploegen en vv Beilen za laat zien een best wel taaie ploeg te zijn.

FIT Boys moet de vorm zien te vinden voor de start van de competitie. Eerst oefent de ploeg nog uit tegen Tiendeveen (kan nog thuiswedstrijd worden ivm toestand velden in Tiendeveen) en dan start zaterdag 3 februari de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Hollandscheveld.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Gerjan Hoogenberg (45e Julian Boom), Mike Jonink, Corné van den Berg (40e Thijs Oosting), Jako van Faassen, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Marrin Strijker, Daniël van der West en Lars Hilberts (45e Leon Timmerman).