FIT Boys wint overtuigend van Tiendeveen

27 januari 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring oefende deze zaterdagmiddag uit tegen Tiendeveen. Na een matige oefenwedstrijd op woensdag thuis tegen Beilen za 1 (2 – 2), volgde een prima oefenwedstrijd uit tegen Tiendeveen, FIT Boys speelde gretig en was de bovenliggende partij. Het was daarom volledig logisch dat na 8 minuten de 0 – 1 al op het scorebord stond. Een corner kwam bij de 2e paal bij de volledig vrijstaande, en vrijgelopen, Matthijs Bonnen en hij scoorde tegendraads. FIT Boys bleef de bovenliggende partij, maar ook Tiendeveen probeerde wel te voetballen en kreeg ook mogelijkheden. Beide partijen kregen kans op meer, met name FIT Boys, maar de ruststand bleef 0 – 1.

De tweede helft had de reservebank zich inmiddels wat uitgebreid. In de warming up bleek Gerjan Hoogenberg toch niet helemaal fit en hij kon niet spelen. Ook Lars Hilberts had wat pijntjes en hij speelde maar één helft. Zo werd de reservebank al behoorlijk uitgedund en door een belactie van de leider en Gerjan sloten JO19-1 spelers Lars Nap en Reinder van Faassen aan. In de tweede helft vloeiden de krachten bij Tiendeveen langzaam weg en kreeg FIT Boys steeds meer ruimte. In de 55e minuut scoorde Leon Timmerman de 0 – 2 en leek Tiendeveen gebroken. FIT Boys speelde bij vlagen prima, al moet gezegd dat Tiendeveen geen geloof meer had in een beter resultaat. Maar dan moet je als bovenliggende partij nog wel doordrukken. In de 59e minuut maakte Daniël van der West er 0 – 3 van. Een meer dan terechte tussenstand. Toen was het tijd voor een driedubbele wissel en wel een bijzonder moment. Arjan Keizer was er 6 maanden uit geweest en maakte zijn debuut als rechtsback en speelde alsof hij nooit wat weggeweest. En de 2 JO19-spelers maakten hun debuut. De 16-jarige Lars Nap en de 17-jarige Reinder van Faassen maakten hun debuut in de hoofdmacht en deden dit meer dan verdienstelijk. Reinder was nog het dicht bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot trof net geen doel. Matthijs Bonnen scoorde in de 80e minuut zijn 2e en de 4 – 0. Met een beetje meer precisie had FIT Boys de score ook gemakkelijk naar 7 of 8 – 0 kunnen tillen en had Matthijs Bonnen zijn 3e kunnen scoren. Het bleef 0 – 4 en FIT Boys heeft een prima resultaat neergezet in de aanloop naar de 1e competitiewedstrijd 3 februari.

3 februari om 14:30 uur speelt FIT Boys uit op sportpark ’t Hoekie tegen koploper Hollandscheveld. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Luit Nieboer.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting (60e Arjan Keizer), Mart Oosting, Julian Boom, Corne van den Berg, Jako van Faassen (60e Reinder van Faassen), Giel Stahlmecke (60e Lars Nap), Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk, Leon Timmerman en Lars Hilberts (45e Daniël van der West).