FIT Boys wint terecht van Hoogeveen za

11 september 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh had iets recht te zetten na een slechte wedstrijd tegen Beilen za 1 (2 – 2). Voor de wedstrijd werd de tactiek en speelwijze goed doorgesproken en was iedereen er van doordrongen dat alles begint met een stukje strijd en inzet. En die werd deze zaterdagmiddag tegen 3e klasse Hoogeveen za absoluut geleverd, daar waar de ploeg uit Hoogeveen geen wil om te winnen toonde. Kwalitatief is de selectie van Hoogeveen een stuk beter, maar daar tegenover zette FIT Boys een portie inzet en daar had Hoogeveen geen antwoord op. Hoog druk zetten en ook zelf aan voetballen toekomen waren deze middag de ingrediënten tot succes. Hoogeveen had wel vaak de bal, had ook de eerste kans in de wedstrijd, maar gaf achterin veel ruimte weg. Linksbuiten Lars Hilberts was op dreef en een ware plaag voor de Hoogeveen-verdediging. In de 21e minuut pikte hij de bal op op eigen helft en begon aan een indrukwekkende solo. Die eindigde in de zestien van Hoogeveen waar Lars de keeper ook verschalkte (1 – 0). Op dat moment een terechte tussenstand. In het vervolg van de 1e helft kregen beide ploegen kansen. Tot tweemaal toe stond buitenspel doelpunten van Hoogeveen in de weg en kwam een vrije bal op de lat. Aan de andere kant stond tot tweemaal toe de paal een FIT Boys-doelpunt in de weg. Eerst onderschepte Matthijs Bonnen een bal in de Hoogeveen-opbouw en op randje zestien schoof hij de bal op de paal. De rebound voor bijna leeg doel ging naast. Even later kreeg Stefan Eefting de bal miraculeus mee in de zestien en schoot op de paal. Zo werd de 1 – 0 de ruststand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Hoogeveen had meer de bal, maar kon geen bres slaan in de hechte FIT Boys verdediging en FIT Boys-keeper Robert Haandrikman was ook een sta in de weg. FIT Boys bleef gevaarlijk in de omschakeling en met de snelheid voorin was bijna elke aanval gevaarlijk, al leverde dat niet direct kansen op. In de 71e minuut werd Jelmer van Dijk goed diep gestuurd en leek zich in de rechterhoek vast te spelen. Toch draaide hij handig weg bij zijn tegen tegenstander en leverde een prima voorzet af. Lars Hilberts vloog vanaf de penaltystip de vijf meter in en kopte onberispelijk raak, 2 – 0. Hoogeveen ging alles of niets spelen met een extra spits, maar produceerde vooral veel lange ballen en hoge ballen voor het doel. Aan de andere kant had FIT Boys zeeën van ruimte en met wat meer precisie had dit nog kansen kunnen opleveren. Tot de negentigste minuut bleef FIT Boys volop strijden en trok zo de meer dan terechte overwinning over de streep. Daar was de Hoogeveen-staf het ook mee eens en complimenteerde FIT Boys nog met de aanvallende intenties (hoog druk zetten). Mooi moment en benoemd na de wedstrijd in de kleedkamer was het gesprek tussen trainer/coach Otto Halmingh en wisselspeler Lars de Boer. Omdat het achterin goed stond offerde Lars zich op en bleef zo 90 minuten wissel. En daarmee is denk ik deze middag samengevat, een collectieve superprestatie van het hele team inclusief bank en staf met als uitblinker Lars Hilberts.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Jacco van Faassen, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Corné vd Berg, Johan Vriesema, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (55e Ivo van Ewijk), Tobian Kooistra (30e Jelmer van Dijk) en Lars Hilberts (70e Giel Kerssies).

In de stand in de beker staan Beilen za en FIT Boys met 4 uit 2 samen bovenaan omdat Beilen met 2 – 4 won van Tiendeveen. Beilen za speelt 17 september uit tegen Hoogeveen en FIT Boys speelt thuis tegen Tiendeveen. Beide kunnen dus nog door bekeren, met Hoogeveen op het vinkentouw.

Zaterdag 17 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West staat dus FIT Boys – Tiendeveen op het programma en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wilbert Gort.