FIT Boys zet 1e oefenwedstrijd om in winst

16 augustus 2023

Woensdagavond speelde FIT Boys zijn eerste oefenwedstrijd thuis tegen 5e klasser Tiendeveen. Tiendeveen is finalist in het sterk bezette Prententoernooi en is nog in afwachting van de tegenstander (17 augustus wordt dit bekend (waarschijnlijk Noordscheschut of DKB)). FIT Boys wilde vooral de nodige spelers aan het werk zien en dat lukte. Met een selectie van 18 man werd de wedstrijd gestart. FIT Boys startte prima en had ook het meeste balbezit, maar Tiendeveen liet zien ook over een uitstekende voetballende ploeg te beschikken. Toch was het FIT Boys dat de score opende. Lars Hilberts werd goed diep gestuurd en ronde met een lage schuiver in de verre hoek prima af (23e, 1 – 0). Door onoplettendheid achterin en slordig verdedigen kwam Tiendeveen tussen de 31e en 35e minuut op 1 – 2. Na een prima aanval over links legde opkomende back Corné van den Berg prima terug op Lars Hilberts en hij maakte de 2 – 2. Nog geen minuut later werd een corner van Tiendeveen afgeslagen, maar kon de bal van rand zestien ongehinderd worden binnengeschoten (2 – 3). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft wisselde trainer/coach Tim Seubring flink door en stond er een op veel plekken gewijzigd team aan de aftrap. Diverse toeschouwers zaten nog in de kantine, toen nieuwe spits Damian Swierzynski knap wegdraaide bij zijn tegenstander in de zestien en hard en droog raakschoot (3 – 3). Ook in de tweede had FIT Boys het meeste balbezit en ook wel de beste kanten, maar ook Tiendeveen voetbalde meer dan goed mee. In de 70e minuut liet spits Damian zien waartoe hij in staat is. Andermaal werd hij aangespeeld in de zestien, gebruikte zijn lichaam prima en draaide weg bij zijn tegenstander en scoorde laag in de verre hoek (4 – 3). FIT Boys had met iets meer precisie de score kunnen uitbouwen. Aan de andere kant had Tiendeveen er ook nog maar zo één in kunnen prikken. Rond de 90ste minuut floot de foutloos fluitende Gerald van Driel voor het einde en konden beide teams concluderen dat er een nuttige oefenwedstrijd was gespeeld.

Opstelling 1e helft: Robert Haandrikman, Lars de Boer, Gerjan Hoogenberg, Nick Middelbos, Corné vd Berg, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Lars Hilberts, Marrin Strijker en Daniel vd West.

Opstelling 2e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Roy Woltinge, Koen de Vries, Mart Oosting, Giel Kerssies, Jako van Faassen, Jelmer van Dijk, Damian Swierzynski en Lars Hilberts.

Zaterdag 19 augustus om 16:00 uur speelt FIT Boys ‘uit’ op Sportpark Noord-West tegen buurman vv Beilen zo 1. Een interessante confrontatie.