FIT Boys zet goede stap binnen de jeugd en senioren

5 januari 2015
de Webmaster

Al ruim 20 jaar heeft FIT Boys een gedegen jeugdopleiding staan en in die jaren hebben de seniorenteams en met name het 1e elftal hier de vruchten van geplukt. Het eerste elftal heeft tot in de 2e klasse het gedaan met eigen jeugd, jeugd die volgens een gedegen jeugdplan zijn opleiding krijgt van ervaren en gediplomeerde jeugdtrainers. Jeugdspelers krijgen seizoen op seizoen de kans zich te bewijzen in de eerste en tweede selectie. En dat ziet de vereniging ook terug in het jeugd- en seniorledenaantal dat nog steeds, ondanks de afname van het jeugdinwoneraantal in het dorp Beilen, groeiende is en in de senioren ook op pijl blijft. En dat wil de club continueren en met het aanblijven van 1e elftaltrainer Ronald Bosma en het aantrekken van Jeugdcoördinator Arend van der Giezen is er een belangrijke stap gezet.

Verlengen contract Ronald Bosma

Ronald Bosma kwam vorig seizoen over van vv Dwingeloo. Hij kreeg te maken met het stoppen van enkele bepalende en ervaren spelers en moest, zoals elk seizoen maar nu was het aantal wat groter, jeugd inpassen. Dat heeft tijd nodig en die tijd gunt het Bestuur, de Technische Commissie en de 1e elftalspelers van FIT Boys hem. Er is vertrouwen uitgesproken dat de ingeslagen weg de goede is. Op termijn zal FIT Boys weer een bepalende rol gaan spelen in de 3e klasse en misschien opnieuw de sprong naar de 2e klasse kunnen maken met de nu ingepaste eigen jeugd. Ronald tekende een contract dat hem opnieuw voor één seizoen aan de club verbindt.

Aanstellen Arend van der Giezen

Vele jaren werkte FIT Boys met meerdere Jeugdcoördinatoren en –mentoren. Deze ervaren jeugdtrainers coachten en begeleiden de diverse jeugdtrainers en –leiders en pakten vaak zelf ook nog een leeftijdsgroep op om te trainen. Dit werkte prima, maar toch bleef de wens dit bij één persoon te beleggen. Eén Jeugdcoördinator. Toen de club met oude bekende Arend van der Giezen in gesprek kwam, was het plan snel gemaakt. Arend kent de club goed en is in een grijs verleden nog hoofdtrainer van het 1e geweest. Hij wilde wel in deze klus stappen en is eigenlijk het hele jaar 2014 al binnen de vereniging aanwezig geweest. Hij bekeek heel wat jeugdwedstrijden en –trainingen en wat hem direct al opviel is dat FIT Boys een prima jeugdkader en –opleiding heeft staan eigenlijk al vele jaren. Jeugdteams spelen herkenbaar, aanvallend voetbal en wat goed is moet je behouden. Arend zal steeds meer en meer, samen met de Technische Commissie en de trainers, sturing gaan geven aan de jeugdopleiding en het jeugdbeleidsplan gaan herschrijven. Want stilstand is achteruitgang. Ook Arend tekende zijn contract en daar is het Bestuur en de Technische Commissie heel content mee.

Met het aanstellen van beide heren is de toekomst van zowel de jeugd- als ook de seniorafdeling gewaarborgd van een stuk kwaliteit en continuering van het opleiden van de jeugd en het inpassen van die jeugd in onder andere het eerste elftal.