FIT Boys zet zeggereeks voort en wint ook van SCN

9 maart 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde deze zaterdag op Sportpark Noord-West tegen directe concurrent SCN. Beide ploegen wonnen hun competitiewedstrijden na de winterstop en waren de teams in vorm. Maar deze zaterdagmiddag was het niet alleen de vorm die de doorslag zou geven, maar de absolute wil om te winnen. En die was bij de groen-gele formatie duidelijk meer aanwezig dan bij de ploeg uit Nieuwlande. En zo won toch wel terecht, daar was de SCN-staf het ook wel mee eens, FIT Boys met 2 – 0 van SCN door en sterk halfuur voor de rust. Man van de Wedstrijd: het collectief met een ijzersterke keeper Niels van der West en een slim voetballende aanvallende middenvelder Giel Stahlmecke. Giel schonk zijn vader Aljon, oud 1e elftalspeler, voor zijn verjaardag een doelpunt, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn.

Nadat Pupil van de Week David Hessels de wedstrijd had afgetrapt en gescoord, kon de wedstrijd starten. In het 1e kwartier lieten beide ploegen zien te willen voetballen en legden over en weer een aantal prima aanvallen op de mat. Aan FIT Boys kant was het linksback Corné van den Berg die de 1e kans kreeg. Hij kwam goed door op de linker klank maar raakte de lat. Aan de andere kant was de pijlsnelle linksvoor er vandoor, maar kon gestopt worden door keeper Niels van der West. Het spel golfde op en neer en de volgende kans was voor FIT Boys. Giel Stahlmecke werd goed de zestien in gestuurd, maar hij schoot naast. SCN kwam ook weer in scoringspositie en scoorde zelfs, maar in buitenspel. Een vrije bal werd met het hoofd van richting veranderd, maar Niels van der West keerde deze inzet met een prima reflex. De rebound werd vanuit buitenspel binnen gewerkt, dus nog 0 – 0. Na een kwartier stond het aan FIT Boys-zijde inmiddels prima en nam de ploeg uit Beilen het heft in handen. De ploeg toonde de absolute wil om te winnen, daar waar SCN de duels te slap in ging. De wedstrijd kantelde in het voordeel van FIT Boys en er kwamen kansen en ook doelpunten. Na 30 minuten was het Giel Stahlmecke die nu wel doel trof en de 1 – 0 maakte. Meer dan terecht en zo schonk Giel zijn vader Aljon een mooi verjaardagscadeau. Nog geen 3 minuten later kon Giel aanleggen voor zijn 2e na een werkelijk prachtige aanval over rechts. Maar Giel raakte de paal en de bal kwam voor de voeten van spits Daniël van der West die niet miste en de 2 – 0 liet aantekenen. Daar was niks op af te dingen, SCN was in deze fase van de wedstrijd de onderliggende partij en zo werd de rust gehaald met deze 2 – 0 stand.

In de 2e helft ging SCN opportunistischer spelen en zocht sneller de lange bal. De wedstrijd werd er niet beter op, want het was vooral een strijd en het goede voetbal van de 1e helft was soms ver te zoeken. FIT Boys temporiseerde het spel, SCN wilde haast maken. Door de aanvallende intenties kwam er veel ruimte voor de FIT Boys-voorwaartsen. Helemaal toen de rappe Marrin Strijker binnen de lijnen kwam. Met een beetje meer precisie had FIT Boys de score kunnen uitbouwen, maar het vizier stond niet op scherp. SCN produceerde wel een soort van offensief zonder nu echt 100% kansen te krijgen. Daar waar de ploeg van trainer/coach Eric Prins 4 wedstrijden op rij gewonnen had, wilde het deze middag niet lukken. Te laat kwam bij de ploeg uit Nieuwlande het besef dat er strijd geleverd moest worden, iets was FIT Boys de hele wedstrijd al had gedaan. FIT Boys hield daardoor eigenlijk wel eenvoudig stand en de voorsprong kwam eigenlijk gedurende de 2e helft nooit echt meer in gevaar. Scheidsrechter Mika Assen floot na enkele minuten blessuretijd voor het eind en de 3 punten bleven toch wel terecht in Beilen. Een hele knappe overwinning.

Volgende week zaterdag 16 maart wacht alweer een topper in de 4e klasse F als FIT Boys om 15:00 uur in Assen op Sportpark De Hoogspanning speelt tegen nummer 2 Fc Assen. De wedstijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Corné van den Berg, Jako van Faassen (78e Gerjan Hoogenberg), Giel Stahlmecke (72e Jelmer van Dijk), Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Daniël van der West (72e Marrin Strijker) en Leon Timmerman (78e Johan Vriesema).

Pupil van de Week: David Hessels