Gerald Haandrikman winnaar FIT Boys darttoernooi

22 februari 2020
de Webmaster

(Foto’s: Maurits Beuling)

Zaterdagavond was het na de FIT Boys Kinderbingo van donderdag en het Vrienden van FIT Boys Klaverjassen van vrijdag, tijd voor het 3e evenement op rij. Het Supportersvereniging FIT Boys Darttoernooi.

Zaterdagavond stroomde de FIT Boys-kantine goed vol met dartsers en publiek voor de Supportersvereniging FIT Boys Darttoernooi. Vorig jaar won Michel Meinsma, werd Jesse Drenth 2e en Peterjan Oosting 3e. Deze top drie was er vanavond niet en dus zou het toernooi een nieuwe winnaar en een nieuwe top 3 gaan krijgen. In diverse poules werd er gedart om een plek in de halve finales. De nummers 1 en 2 en de beste nummers 3 zouden doorgaan. Er werd fanatiek gestreden, maar het was ook vooral gezellig. Diverse spelers hadden hun fanclub meegenomen en ook vanaf de bar was er voor de toeschouwers mooi zicht op de 8 banen.

Barmannen Erwin Zomer en Peter Doornbos zorgden voor een natje en een droogje inclusief bitterballen. alles was perfect voor elkaar! Dank heren! Gerald Haandrikman en Tim Seubring hadden de organisatietouwtjes strak in handen en de avond verliep vlekkeloos. Klasse heren!

De halve finales vingen aan en het niveau van het darten steeg. Er ontstonden spannende potjes op het scherpst van de snede, maar toe de kruitdampen waren opgetrokken was het kaf van het koren gescheiden en kon het aanwezige publiek zich gaan opmaken voor de finale. Daniël van der West en Gerald Haandrikman plaatsten zich voor de finale. Het was nog lang onzeker of Mark “The Voice” Lubberts aanwezig zou zijn, maar toen hij rond 21:30 uur de FIT Boys-kantine betrad wist iedereen dat het voor de finale goed zou komen. Willem Siertsema introduceerde de speaker en de twee finalisten en toen barstte het geweld los. Na een spannende finale trok Gerald Haandrikman aan het langste eind en werd 1e. Daniël van der West werd dus 2e en JO19-speler Thomas Werndlij werd 3e. Ruud Seubring reikte de prijzen uit en uiteraard kreeg Gerald de beker. Hij mag zich een jaar lang de beste FIT Boys-darter noemen. En het bleef nog lang onrustig in de FIT Boys-kantine en in de lokale horecagelegenheden.