Vermakelijke avond scheidsrechtserscommissie

19 september 2018
de Webmaster

Woensdagavond presenteerde de gezamenlijke scheidsrechterscommissie van vv Beilen en cvv FIT Boys zich voor het eerst naar buiten. In de kantine van vv Beilen waren alle scheidsrechters, trainers en leiders van beide verenigingen uitgenodigd voor een bijeenkomst. De opkomst viel enigszins tegen met slechts 20 aanwezigen, maar zo ontstond er wel een soort van huiskamergeprek.

Allereerst nam commissievoorzitter Bert Lamberts het woord
Lambert nam de aanwezige mee langs het ontstaan van de commissie en legde het hoe en waarom uit. De commissie heeft zich o.a. tot doel gesteld: het behouden van de huidige scheidsrechters en hoe we het scheidsrechterskorps kunnen uitbreiden. Ook is er aan een document gewerkt van waaruit de samenwerking vorm moet krijgen. De commissie bestaat uit voorzitter Bert Lamberts, secretaris Albert Gerding, coördinator vanuit vv Beilen Sandra Zohlandt, coördinator vanuit cvv FIT Boys Albert Gerding en leden Martina Boer en Rene Broekman. Als algemeen adviseur blijft Jan van Driel betrokken bij de commissie. Na afloop kregen hij en Maurits Beuling, oud-commissielid en beheerder van het document) nog een bos bloemen voor hun inzet. Oud-commissielid Greetje Hulzebosch zal op een later moment bedankt worden. Lambert rijkte het beleidsplan van de commissie uit aan Leon Vries van vv Beilen en voorzitter Johan Boer van cvv FIT Boys. Johan Boer rijkte op zijn beurt weer een nieuw FIT Boys scheidsrechtersshirt uit aan scheidsrechter André van Dijken. FIT Boys gaat de scheidsrechtersshirts hetzelfde regelen als Beilen. Voor de jeugdscheidsrechters zijn er shirts aanwezig op de club en de seniorscheidsrechters krijgen een tenue.

Jochem Kamphuis, de wereld van toparbitrage
Na een korte koffiepauze heette Bert de gastspreker welkom en introduceerde hem met een mooie anekdote: “Nadat Nathan in blessuretijd Vitesse in veilige haven had geschoten tegen PEC Zwolle (3 – 1), trok de hevig geëmotioneerde Braziliaan zijn clubshirt uit en werd een zwart T-shirt zichtbaar met de tekst ‘Força Chape’. Het was een eerbetoon aan de slachtoffers van de recente vliegramp in Colombia. Twee van de omgekomen voetballers van Chapecoense waren vrienden van Nathan. Jij toonde hem toen geen geel en dat heeft je heel veel bijval opgeleverd.” En daar haakte gastspreker Jochem Kamphuis direct op in. “Na afloop kwam ik net onder de douche vandaan toen Nathan de kleedkamer binnenkwam. Hij omhelzde mij en gaf hem mij zijn wedstrijdshirt en die hangt nu nog ingelijst in mijn huis.” Een van de vele anekdotes die Jochem deze avond vertelde, naast hele duidelijke uitleg over nieuwe en bestaande spelregels. En heel veel fragmenten van wedstrijden, ook die Jochem zelf gefloten had. Jochem was verrassend eerlijk en gaf fouten ook gewoon toe. “Dat zijn leermomenten en daar kun je alleen maar beter van worden.” Een wijze (levens)les waar je als scheidsrechter maar ook als mens iets aan hebt. Het werd een boeiende, interactieve avond in huiskamersetting en dat was voor de aanwezigen heel mooi. Voor diegenen die er niet waren kunnen we alleen maar zeggen: “Je hebt echt iets gemist. Jammer.”

Jochem werd bedankt en de aanwezigen tracteerden hem op een applaus. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje, prima geregeld door de vv Beilen en zijn barman en -vrouw. Bedankt daarvoor. En ook bedankt Scheidsrechterscommissie vv Beilen/cvv FIT Boys voor een vermakelijke en boeiende avond. Heel veel succes met jullie samenwerking!