Hartfunctie Bijscholing Pubquiz groot succes

20 december 2023
de Webmaster

Rond de klok van 19:30 uur kwamen de eerste pubquizdeelnemers de kantine al binnen voor een (goede) plek. En rond de klok van 20:15 uur zat de kantine afgeladen vol. Er deden 11 teams mee met zo’n 6 – 8 deelnemers per team, dus met ruim 80 man zat de kantine goed vol. Het barpersoneel zorgde voor de inwendige mens met een hapje en een drankje. Petje op voor deze topvrijwilligers (Wim, Erwin en de rest)!

Quizmasters Johan Koster en Berjon Groenink hadden een uitdagende pubquiz in elkaar gezet die ging over 4 ronden. Na 1 ronde was er al een top 3 en dit bleek ook de top 3 van de 2e en 3e ronde te zijn. En dit veranderde in de 4e ronde niet meer. De strijd om de eerste plek ging tussen ‘Pa nieh en de kinders’. ‘Weissener Skihutte’ en ‘Boven het 3e’. Uiteindelijk eindigden de laatste 2 teams gelijk in punten (43). Dus moest de uitslag van een benaderingsvraag de winnaar aanwijzen. En team ‘Boven het 3e’ had deze vraag precies goed en won de pubquiz. Bij het puntentellen liet voorzitter Annemieke Westra zien waarom zij niet de penningmeester is geworden maar voorzitter van onze vereniging. Team ‘Quiz het net nog’ Had geen 27 punten maar 37 en werd dus geen laatste maar gedeeld 6e.

Het bleef nog lang gezellig en druk in de FIT Boys-kantine en zo in de laatste trainingsavond bij FIT Boys op Sportpark Noord-West al een mooie traditie aan het worden met deze pubquiz. Wat nu rest dit jaar is vrijdagavond 22 december het FIT Boys Kerstklaverjassen, zaterdag 23 december de voorronde van het Protos Weering Zaaltoernooi vanaf 18:00 uur in de Drenthehal in Beilen en als FIT Boys 1 doorkomt is woensdag 27 december de kwartfinale van dit prestigieuze zaaltoernooi. Vrijdag 29 december sluit de FIT Boys-familie af met het Mixtoernooi in de Drenthehal. Start om 09:00 uur en we gaan tot in de kleine uurtjes door.