Petje op voor de mensen in de cruciale beroepen!

4 april 2020
de Webmaster

In Nederland lijkt het leven even helemaal stil te staan. Lijkt. Want sommige beroepsgroepen leveren op dit moment een wereldprestatie door o.a. te zorgen dat geïnfecteerde mensen in hele zware omstandigheden toch de zorg krijgen op een niveau die wij in Nederland nastreven en dat we boodschappen kunnen blijven doen en andere belangrijke zaken kunnen blijven kopen of afnemen (denk aan onderwijs online) die nodig zijn om ons leven wel door te laten lopen. Dat is in veel gevallen fysiek en mentaal heel zwaar en daarom wil FIT Boys een petje opdoen voor al deze mensen in alle ondersteunende en cruciale beroepen. jullie zijn TOPPERS!

Social distancing
Goede berichten. Het sportpark wordt, zover wij weten, niet meer (druk) bezocht. Ook merken we sinds het beruchte ‘drukke’ weekend (volle stranden, bossen) dat iedereen meer het besef heeft dat het echt nodig is om binnen te blijven, afstand te houden en alleen voor de echt noodzakelijke boodschappen de deur uit te gaan. We moeten er alles aan doen om de zwakkere medemens in onze samenleving te beschermen en te zorgen dat we de besmettingscurve afvlakken. En dat doen we goed. Complimenten! Petje op! En met de komende mooie lentedagen blijft de boodschap: Blijf zo veel mogelijk thuis en geniet in je tuin of op je balkon van het mooie weer.

Sociale contacten
Er worden allerlei hele goede burgerinitiatieven georganiseerd. Eéntje spring wel in het oog, de boodschappenbezorgservice van Welzijnswerk Midden-Drenthe en Jumbo Mulder en Vinke. Wie in Beilen en omgeving niet in staat is om boodschappen in huis te halen, kan sinds verleden week een beroep doen op de boodschappendienst die Welzijnswerk Midden-Drenthe en Jumbo Mulder Beilen en Jumbo Vinke Westerbork zijn begonnen. LEES HIER het artikel in De Krant van Midden-Drenthe. Fantastisch! Petje op!

Sociaal inkopen doen
Dat heeft een nieuwe dimensie gekregen in Beilen. De Beiler middenstand, waaronder vele sponsoren van FIT Boys, hebben een eigen webwinkel opgezet. Kijk op https://thuiswinkelbeilen.nl/ en bestel bij onze sponsoren en de lokale ondernemers! We moeten zorgen dat ook zij goed door deze coronacrisis heenkomen. Bedankt namens de sponsoren en de middenstanders van Beilen!

Let een beetje op elkaar!

Bericht 22 maart:
Een pandemie van ongekende grootte teistert op dit moment de wereld en dus ook Nederland. Corona of COVID-19 heet het virus dat zo langzamerhand ons behoorlijk in de greep heeft en een ongekende impact heeft op de maatschappij en ons dagelijks leven. Er zijn heel veel besmettingen en er gaan ook veel mensen aan dood. In landen als Italië en Spanje is het virus op zijn toppunt en kunnen de medische instellingen de toestroom van patiënten niet meer aan. Hoelang duurt het nog voordat het in Nederland ook zo ver komt?

Social distancing
Zoals we het nu doen met elkaar werken we een versnelde uitbreiding van dit dodelijke virus in de hand. Stranden, bossen, markten, treinen waren overvol gisteren (zaterdag 21 maart). Ook Sportpark Noord-West wordt nog steeds druk bezocht, ondanks het verbod. Moet het komen tot boetes en/of gevangenisstraffen. Of nog erger tot corona-geïnfecteerden en doden binnen onze gemeenschap en families? Dat antwoord lijkt me makkelijk te geven: NEE! Dus houd je aan de Overheids- en RIVM-richtlijnen (www.rivm.nl)!

Sociale contacten
Die verlopen op dit moment vooral voor ouderen/kwetsbare groepen via de telefoon en/of sociale media. Maar ook met vrienden en voetbalmaten verloopt het contact vaak niet face-to-face. Vergeet elkaar niet, zoek elkaar online wel op. Ga ook eens een video-WhatsApp gesprek aan met je opa of oma, oom of tante of ander familielid of vriend. Dat wordt gewaardeerd. En stuur eens wat kaartjes naar het plaatselijke bejaardencentrum, dat wordt zeer gewaardeerd. Of doe boodschappen voor de oude buurman/-vrouw of een familielid die niet naar buiten kan/mag. Zo denken we om en aan elkaar.

Sociaal inkopen doen
Ook onze middenstanders, veelal onze sponsoren, hebben het zwaar. Gelukkig kunnen zij rekenen op overheidssteun, maar zij moeten ook op ons kunnen steunen. Het zijn vaak bedrijven die al vele jaren FIT Boys steunen in goede en minder goede periodes. Wij zijn ze hier erg dankbaar voor, want we willen een lage contributie, een goed sportcomplex en representatieve kleding. Laten we dus samen onze sponsoren en alle andere middenstanders in ons dorp Beilen steunen in deze voor hun moeilijke periode. Laat de grote internetgigant eens links liggen en doe je inkopen bij een van onze sponsoren. Ze staan op onze website (https://www.fitboys.nl/sponsor/). Kijk eens op hun websites of Facebookpagina’s welke mogelijkheden zij bieden om je van dienst te zijn in deze periode van beperkingen. Zij hebben bijvoorbeeld ook mogelijkheden om digitale bestellingen te doen en bezorgen thuis. Er is veel mogelijk en veel van onze sponsoren en andere middenstanders zijn erg creatief.

Wij als voetbalvereniging FIT Boys staan bekend als een sociale en betrokken vereniging, een vereniging die omkijkt naar zijn leden en de mensen om ons heen. Laten we die sociale betrokkenheid nu ook inzetten in deze zware tijd. Houd je aan afspraken, steun elkaar en steun onze sponsoren en de overige plaatselijke middenstanders!

Let een beetje op elkaar!