Help elkaar, let een beetje op elkaar. Wees sociaal!

22 maart 2020
de Webmaster

Een pandemie van ongekende grootte teistert op dit moment de wereld en dus ook Nederland. Corona of COVID-19 heet het virus dat zo langzamerhand ons behoorlijk in de greep heeft en een ongekende impact heeft op de maatschappij en ons dagelijks leven. Er zijn heel veel besmettingen en er gaan ook veel mensen aan dood. In landen als Italië en Spanje is het virus op zijn toppunt en kunnen de medische instellingen de toestroom van patiënten niet meer aan. Hoelang duurt het nog voordat het in Nederland ook zo ver komt?

Social distancing
Zoals we het nu doen met elkaar werken we een versnelde uitbreiding van dit dodelijke virus in de hand. Stranden, bossen, markten, treinen waren overvol gisteren (zaterdag 21 maart). Ook Sportpark Noord-West wordt nog steeds druk bezocht, ondanks het verbod. Moet het komen tot boetes en/of gevangenisstraffen. Of nog erger tot corona-geïnfecteerden en doden binnen onze gemeenschap en families? Dat antwoord lijkt me makkelijk te geven: NEE! Dus houd je aan de Overheids- en RIVM-richtlijnen (www.rivm.nl)!

Sociale contacten
Die verlopen op dit moment vooral voor ouderen/kwetsbare groepen via de telefoon en/of sociale media. Maar ook met vrienden en voetbalmaten verloopt het contact vaak niet face-to-face. Vergeet elkaar niet, zoek elkaar online wel op. Ga ook eens een video-WhatsApp gesprek aan met je opa of oma, oom of tante of ander familielid of vriend. Dat wordt gewaardeerd. En stuur eens wat kaartjes naar het plaatselijke bejaardencentrum, dat wordt zeer gewaardeerd. Of doe boodschappen voor de oude buurman/-vrouw of een familielid die niet naar buiten kan/mag. Zo denken we om en aan elkaar.

Sociaal inkopen doen
Ook onze middenstanders, veelal onze sponsoren, hebben het zwaar. Gelukkig kunnen zij rekenen op overheidssteun, maar zij moeten ook op ons kunnen steunen. Het zijn vaak bedrijven die al vele jaren FIT Boys steunen in goede en minder goede periodes. Wij zijn ze hier erg dankbaar voor, want we willen een lage contributie, een goed sportcomplex en representatieve kleding. Laten we dus samen onze sponsoren en alle andere middenstanders in ons dorp Beilen steunen in deze voor hun moeilijke periode. Laat de grote internetgigant eens links liggen en doe je inkopen bij een van onze sponsoren. Ze staan op onze website (https://www.fitboys.nl/sponsor/). Kijk eens op hun websites of Facebookpagina’s welke mogelijkheden zij bieden om je van dienst te zijn in deze periode van beperkingen. Zij hebben bijvoorbeeld ook mogelijkheden om digitale bestellingen te doen en bezorgen thuis. Er is veel mogelijk en veel van onze sponsoren en andere middenstanders zijn erg creatief.

Wij als voetbalvereniging FIT Boys staan bekend als een sociale en betrokken vereniging, een vereniging die omkijkt naar zijn leden en de mensen om ons heen. Laten we die sociale betrokkenheid nu ook inzetten in deze zware tijd. Houd je aan afspraken, steun elkaar en steun onze sponsoren en de overige plaatselijke middenstanders!

Let een beetje op elkaar!