Het belang van de AED cursus

5 november 2023
de Webmaster

Afgelopen vrijdag was een drukke 7×7 voetbalavond. De ST Beilen/FIT Boys vrouwen 18+2, FIT Boys heren 18+1 en heren 45+2 mochten allemaal aanrukken om hun kunsten te vertonen. Echter verliep de avond anders dan gehoopt en gepland. Een speler van LEO 45+1 kreeg een hartstilstand tijdens een wedstrijd. Door adequaat handelen van meerdere spelers ter plekke werd er niet geaarzeld om te beginnen met de reanimatie, daarnaast werd direct 112 gebeld en arriveerden naast 2 ambulances ook nog een marechaussee en politieauto. Na een lange reanimatie waarbij de AED gebruikt moest worden (welke op Sportpark Noord-West aanwezig is) is de speler met hartslag in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met de speler, waar we allemaal erg dankbaar voor zijn. Fit Boys wenst speler en rest van de club beterschap toe.

Wat extra vermeldingswaardig is, is dat de heren 45+2 de week voor dit voorval een AED cursus gevolgd heeft welke door Ria de Vries is gegeven. Deze (opfris) cursus heeft geholpen om zo de situatie in te schatten en te weten hoe er gehandeld dient te worden bij een situatie die we (hopelijk) niet snel weer hoeven mee te maken.

Je ziet en hoort het de laatste tijd helaas steeds vaker dat er iemand onwel wordt en behandeld dient te worden met een AED. Ook bij ons binnen de club hebben we dit van dichtbij meegemaakt. Het is daarom van groot belang dat er zo veel mogelijk mensen binnen de club zijn die weten hoe ze moeten handelen tijdens zo’n situatie. Daarom biedt FIT Boys haar leden jaarlijks een AED cursus aan.

Deze cursus is voor de trainers en het bestuur verplicht om te volgen, maar ook voor de overige leden biedt de club dit aan.

Op de volgende data biedt FIT Boys de AED cursus aan:

•     Dinsdag 12 december om 19.30 in de kantine van FIT Boys

•     Donderdag 25 januari om 19.30 in de kantine van FIT Boys.

Aanmelden kan via Ivan Oosting (06-10659170) en Ria de Vries (06-15876262).

Het bestuur