Het Driede tegen LTC 8

13 november 2022
de Webmaster

“Oeh! Mag ik dan ook de opstelling maken?” “Nee, natuurlijk niet.” kreeg ik als antwoord terug. Ik zag het al helemaal voor mij. De hele wedstrijd in de spits met de aanvoerdersband om mijn bovenarm. Maar helaas, Edwin doet zijn taak nog gewoon ook al is hij een weekend weg met de boys. Robin was vandaag de aanvoerder, dat had hij verdiend na vorige week. Toen hebben we Waskemeer verslagen met 3-1 (de 0-0 op het wedstrijdformulier klopt niet). Dat scheen ook geen hele beste wedstrijd te zijn geweest. Zelf was ik toen niet aanwezig. Gran Canaria lachte naar mij met haar palmbomen en blauwe zee.  

Vandaag stond LTC op het programma. Voor de wedstrijd liep Geert, de scheids van vanmiddag, nog even de kleedkamer in om even te kijken wie er allemaal waren. Hij schudde zijn hoofd van links naar rechts en liep door naar zijn eigen kleedkamer. Alsof de aanwezigen niet goed genoeg voor hem waren. Wellicht had Geert wel gelijk, want het was geen goede wedstrijd van onze kant. We konden moeilijk ons eigen spel spelen en leden veel balverlies. Gelukkig kwamen we op 1-0 voorsprong door onze Poolse aanwinst, Damian. Hij vergelijkt zichzelf met Karim Benzema, dus dat belooft veel goeds dit seizoen. Damian dobrze się bawisz. Uit een vrije bal wist vervolgens LTC de 1-1 binnen te koppen. Met een partij harken hebben we gelukkig de rust gehaald. 

In de rust hebben we het één en ander verwisseld en frisse krachten ingebracht. Het duurde even voordat we op gang kwamen. Uit een schermutseling kreeg Berry de bal voor zijn voeten in de zestien. De bal kon hij vervolgens rustig naar binnen schuiven, 2-1. Nog geen 2 minuten later kreeg Berry de bal op het middenveld en wist Raymon de diepte in te sturen. Raymon bedacht zich niet en schoot de bal in het netje, 3-1! Toen was het wel gedaan met de motivatie van de tegenstander. Wij konden achterin lekker rustig de bal rondtikken en hun laten komen. Hierdoor ontstond nog meer ruimte voor Berry op het middenveld. Berry stuurde ditmaal Damian de diepte in en wist de 4-1 te maken. Dit is ook de einduitslag geworden. Zelf met slecht voetbal kunnen we nog winnen. Dat is voorgaande seizoenen wel eens anders gelopen. Ik ben trots op jullie! Wij staan nu 1e met twee wedstrijden minder dan de nummer 2, zal het dit seizoen eindelijk gaan gebeuren? 

19 november om 14:30 uur staat de bekerwedstrijd tegen Drenthina 5 op het programma. We moeten thuis dus komt het zien! 

Niek