Het Driede tegen Lycurgus 13

3 november 2018

Hoera, wat fantastisch dat je dit verslag leest! Het Driede mocht afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Lycurgus 13 spelen. We stonden klaar op veld 5, maar we konden nog niet beginnen. De tegenstander was met elf spelers naar Beilen toegekomen en had zodoende geen grensrechter. Gelukkig was Sander Stegehuis sportief en besloot deze taak op zich te nemen.

De tegenstander van vorige week, Rolder Boys, wist ons te vertellen dat Lycurgus veel druk zet op de verdediging en zo snel mogelijk de bal wil veroveren indien ze balverlies lijden. Het zal te maken hebben gehad met het feit dat ze geen wissels hadden, want ze lieten ons in alle rust de bal achterin rond spelen. Hierdoor kon de bal makkelijk rond gaan, maar hier en daar waren we toch wat onzorgvuldig in de passing. Desalniettemin kregen we wel kansen, maar die werden naast geschoten of de doelman stond precies op de juiste plek. Door een paar onbesuisde tackles van de tegenstander kregen we een aantal vrijeballen. Hier werden we uiteindelijk gevaarlijk mee, maar het leverde geen doelpunten op. Kortom; we gingen met nul-nul de rust in.

Sander was wel klaar met zijn taak als grensrechter en Jan-Willem nam het over. Aan de andere kant stond Elzo aan de vlag. Elzo, nog bedankt hiervoor! We hadden deze keer een iets langere rust, want de tegenstander had nog geen thee gekregen. Toen ze eindelijk thee hadden was te heet om direct te drinken… even wachten was het advies.

Sander liet er geen gras overgroeien en schoot bij zijn eerste balcontact de bal snoeihard van randje zestien in de korte hoek van de doelman. Hatseflats, 1-0 voor het Driede. De tegenstander kon geen fatsoenlijke aanval op de mat leggen. Toch kregen ze nog wel een kans. Bij een terugspeel bal ging Joost in de fout en schoof de bal in de voeten van de spits. Hij schoot op doel, maar Joost pareerde het schot met zijn been. Een snelle counter-aanval leverde, door een handsbal van de tegenstander, een vrijetrap op de rand van de zestien meter op. Jorick nam plaats achter de bal en krulde op schitterende wijze de bal achter de doelman, 2-0. Dit was toch wel het breekmoment in de wedstrijd. De tegenstander had zich neergelegd bij een verlies. Sander liet zijn voeten nogmaals spreken door een magische steekbal, waarmee hij Rienk alleen voor de doelman zette. Met een droge schuiver in de verre hoek zorgde Rienk voor de eindstand op het scorebord: 3-0.

Door deze overwinning staat het Driede op de tweede plaats met 12 punten. De nummer 1, Actief, heeft ook 12 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week staat de (uit)wedstrijd tegen Lycurgus 12 op het programma.