Jan Schepel hangt na 61 jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen

27 mei 2022
de Webmaster

Vrijdagavond rond de klok van 20:30 uur kwam er een einde aan de imposante en lange voetbalcarrière van Jan Schepel bij de cvv FIT Boys. Op 1 september 1961 werd de toen 12 jarige Jan Schepel lid van FIT Boys en doorliep alle jeugdelftallen en kwam rond 1975 ook in het 1e terecht. Daarna doorliep hij alle seniorenelftallen om uiteindelijk nog flink wat jaren in FIT Boys 5 te spelen, waar hij onder andere enkele seizoenen teamgenoot was van zoon Sjoerd. Toen hij en zijn teamgenoten wat te oud werden voor het grote veld stapten Jan en zijn teamgenoten in 2015 van het 5e over naar het 7×7 voetbal op vrijdagavond. Ook dat hield Jan dus nog 7 seizoenen vol. Hij was op menig voetbalveld op de vrijdagavond de oudste actieve speler, maar was nog zo fit als een hoentje en lekker afgetraind. Rondom het veldvoetbal speelde hij ook nog in de zaal en loopt al enkele jaren de Wandelvierdaagse van Nijmegen (4 keer 30 km), zo ook dit jaar weer.

Vrijdagavond dronk het team bij de sponsor Restaurant Palas koffie en werd de vraag gesteld of iedereen nog weer een seizoen door gaat. Toen kwam Jan met de toch wel onverwachte mededeling dat hij gaat stoppen. In de laatste wedstrijd van Jan in Appelscha bij Stanfries een paar minuten voor het einde legde de scheidsrechter het spel stil en verliet Jan Schepel onder luid applaus het veld en legde hij de laatste meter af binnen de lijnen als actief voetballer. Het team, de tegenstanders en iedereen binnen en buiten FIT Boys maken een diepe buiging voor Jan Schepel! Wat een imposante en super lange voetbalcarrière waar menig voetbal jaloers op is en alleen maar van kan dromen. 61 jaar voetbal en dan komt het einde…..

Op een later moment zal FIT Boys en zijn team nog afscheid nemen van Jan. Dat is wat hij meer dan verdiend en wat we nog voor hem kunnen en gaan doen.