Jeugdafdeling FIT Boys heeft trainersstaf op sterkte

24 augustus 2014
de Webmaster

Vrijdagavond had de jeugdcommissie van de cvv FIT Boys alle jeugdtrainers en –leiders uitgenodigd in de eigen kantine op sportpark Noord-West. FIT Boys-voorzitter Ed Sikkema noemde kortgeleden FIT Boys laagdrempelig en omschreef de jeugdafdeling als volgt: “Onze jeugdopleiding stimuleert het teamgevoel en haalt voetbalkwaliteiten naar boven. Zowel opvoedend als disciplinair met een focus op betere prestaties. De trainers zijn leden van de vereniging die met veel enthousiasme de elftallen training geven.” En juist dat stond deze avond centraal.

Allereerst tekenden alle jeugdtrainers een contract dat hen minimaal weer voor een jaar aan de vereniging verbindt. En deze trainers zijn (bijna) allemaal eigen leden. De volgende trainers tekenden hun contract: Maarten Paping (A1), Jurjen Boer (MA1), Tim Seubring (B1), Johannes de Boer (B2), Bram Prins (C1 en C2), Gerard Wubs (D1 & E1), Peter Doornbos (D2), Henk Tingen (E1), Marten Oldersma en Leon Timmerman (E2), Gerald Haandrikman (E3), Dirk van Faassen (E4), Matthijs Bonnen (F1), Ivan Oosting en Martin Hoiting (F2), Mark Visser (F3), Harold Kamps (F4) en Ruud Seubring (F5).

Daarna opende jeugdvoorzitter Annemieke Westra de avond en hete gastspreekster Denise Stelling van Accare van harte welkom. Denise nam alle aanwezige trainer en leiders (ruim 30 in totaal) mee in de wereld van moeilijk opvoedbare kinderen, spelertjes met een rugzakje. Hoe zorg je dat je alle spelers aan het trainen/voetballen krijgt en hoe zorg je dat je er zelf ook plezier in hebt en houdt? Op een interactieve wijze ontstond het gesprek en kunnen alle aanwezigen met voldoende bagage en kennis het seizoen binnenkort starten. Vervolgens was er tijd voor informatie over en afspraken met de jeugdcommissie, kwam de Technische Commissie aan het woord met een toelichting op hun rol binnen de jeugdafdeling en was er ruimte voor scheidsrechterlijke aangelegenheden. Al met al een zeer nuttige en leerzame avond. De jeugdcommissie heeft hiermee alle trainers en leiders klaargestoomd voor de start van een sportief, succesvol maar vooral heel plezierig seizoen.