FIT Boys E1, De Bengels en Johan Cruijff

26 maart 2016

De jeugd had deze zaterdag ook een inhaalprogramma. in de 1e klasse 10 speelde FIT Boys E1 (nummer 2) de topper tegen nummer 1 VAKO E1. Beide ploegen proberen verzorgd voetbal te spelen en bij beide teams zitten enkele uitzonderlijke goede talenten. Het verschil zat ‘m deze zaterdagochtend in de wedstrijdmentaliteit. De VAKO-talenten kunnen veel met de bal en laten dat ook individueel steeds zien. Voor het doel misten deze jonge mannen scherpte en zijn dan soms wel (te) sociaal. FIT Boys E1 kan goed voetballen, maar trainer/coach Gerald Haandrikman heeft ze ook een ijzersterke wedstrijdmentaliteit bijgebracht. Strijden voor elke meter en dan mag er bij voetbal (het is geen dammen) ook soms een overtreding gemaakt worden. Bij rust stond FIT Boys E1 1 – 0 voor. VAKO E1 had meer balbezit, FIT Boys E1 zorgde voor meer gevaar. Het was verdediger Julian Stel die na een afgeslagen corner nog voorin stond en bij de tweede paal beheerst kon afronden. Bij rust had het ook eenvoudig en met vooral bij VAKO iets meer scherpte 3 – 3 kunnen staan. De tweede helft gooide FIT Boys E1 de nodige strijd in de wedstrijd en daar hadden de VAKO-spelers moeite mee. De FIT Boys-scheidsrechter floot prima voor deze overtredingen, ook op gevaarlijke plaatsen vlak bij het FIT Boys-doel. VAKO benutte de kansen niet en FIT Boys hield de tent achterin dicht. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap in het FIT Boys-kamp en teleurstelling in het VAKO-kamp. Beide ploegen hadden wel een prima wedstrijd op de mat gelegd op een behoorlijk hoog E-pupillenniveau en daar mag ook VAKO trots op zijn ondanks dat dit nu een keer geen 3 punten opleverde. Maar beide jeugdteams hebben wel heel veel geleerd deze ochtend en, de een iets minder dan de ander, plezier gemaakt. 16 april is er kans op revanche, want dan staat de wedstrijd VAKO E1 – FIT Boys E1 op het programma (09:00 uur Sportpark Vries).

Om 10:00 uur kwamen de FIT Boys Bengels in de wei. Trainers Erik Weurding en Arjan Schepel en de 7 talenten (2 ontbraken) hadden bij een heerlijk lentezonnetje heel veel plezier. En dat is toch het allerbelangrijkste bij voetbal en dat vergeten we op een hoger niveau nog wel eens. Super om te zien dat deze jongens en 2 meiden en ook hun ouders zoveel plezier beleven! Wil je zoon of dochter (3 – 6 jaar) ook een keer meedoen? Mail dan met bengels@fitboys.nl.

Ook bij FIT Boys was het niet onopgemerkt gebleven dat de beste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, de beste trainer die ons land ooit heeft gekend en de grondlegger van ons Nederlandse aanvallende voetbal donderdag helaas op te vroege leeftijd (68) na vele overwinning in zijn leven de strijd nu heeft verloren van kanker. Bij diverse wedstrijden was er een gepaste minuut stilte voor Johan Cruijff die in ons voetbalspel altijd zal voortleven….