Kampioenskandidaat Onstwedder Boys heeft geen moeite met FIT Boys

4 februari 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdag op bezoek bij de koploper van de 4e klasse D, Onstwedder Boys. En De ploeg uit Onstwedde liet deze middag zien waarom zij een kampioenskandidaat zijn. De ploeg van trainer/coach Guus Zantinga speelt niet eens fantastisch voetbal, maar de ploeg heeft de juiste spirit, de absolute wil om te winnen en een niet aflatende inzet. En dan win je overal op het veld je duels, win je vaak de 2e bal en ben je op beslissende momenten in het voordeel. En met name in de 1e fase van de 1e helft ontbrak het FIT Boys juist hieraan en was Onstwedder Boys de bovenliggende partij. Met kunst en vliegwerk hield FIT Boys en dan met name keeper Niels van der West het doel schoon, maar het was wachten op de 1 – 0. Die viel in de 25e dan ook, gemaakt door Gerko Scheper (1 – 0). Een tot dan toe terechte tussenstand. Even later in de pijlsnelle linksbuiten van Onstwedder Boys er van door en wordt door meerdere spelers van FIT Boys geen strobreed in de weg gelegd. Hij levert een prima voorzet af die door Rutgert Tipker binnen getip(ker)t wordt (28e minuut, 2 – 0). Pas dan wordt FIT Boys ook wakker en vecht zich in de wedstrijd. Nu worden er wel duels gewonnen en kan FIT Boys ook aan aanvallen gaan denken. Lars Hilberts is er op links vandoor en kan de zestien in. In plaats van schieten kiest hij voor een voorzet en deze wordt geblokt. Even later kan Johan Vriesema een afgeslagen aanval op de rand zestien op de pantoffel nemen. Het snoeiharde schot verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. En kort daarna krijgt spits Roan Koster ook een kans. Hij draait knap weg bij zijn tegenstander en uit de draai schiet hij op doel, alleen is deze inzet prooi voor de keeper. De 2 – 1, de aansluitingstreffer valt niet voor de rust.

Na de rust probeert FIT Boys de goede lijn uit de 1e helft door te trekken, maar naarmate de wedstrijd vordert verdwijnt de spirit uit de ploeg. Onstwedder Boys wint weer meer duels en heeft weer meer balbezit. FIT Boys moet zich beperken tot snelle uitvallen via de buitenspelers Lars Hilberts en Stefan Eefting, die na aan uur vervangen werd door Jelmer van Dijk. Spits Roan Koster kon maar niet gevonden worden en daarom liet hij zich vaak uit de spits zakken om in balbezit te komen of de combinatie aan te gaan. Roan liet wederom, net als vorige week tegen SCN, veel inzet zien, was balvast en leed nauwelijks balverlies. Een sterk optreden van zijn kant, maar hij kon helaas niet het verschil maken. Onstwedder Boys bouwde de score zelfs nog uit, Harm Visser maakte de 3 – 0 (64e minuut). Daarna trok Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers nog de aandacht, maar wel de verkeerde. Eerst voorkwam hij een snelle inworp van FIT Boys door zijn hand op te steken, dus geel. In de eerste helft trapte hij de bal al eens weg bij een vrije bal van FIT Boys en kreeg toen geen geel. Tegen het einde van de wedstrijd maakte hij een opzichtige overtreding op een FIT Boys-speler en zag voor de 2e keer geel en dus rood. Oliedom, want dit was zijn 4e en 5e gele kaart en dus kan hij de komende wedstrijd van Onstwedder Boys van de kant bekijken. Een smetje op de verder vlekkeloos verlopen middag voor Onstwedder Boys. Zij pakten meer dan terecht de 3 punten en blijven de koploper en kampioenskandidaat in de 4e klasse D. FIT Boys moet zich herpakken en volgende week tegen Haulerwijk gaan voor de winst. Tegen deze ploeg heeft FIT Boys ook nog iets goed te maken, want de uitwedstrijd werd er slecht gespeeld en verloren met 3 – 1.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink (75e Lars de Boer), Corne van den Berg, Johan Vriesema (60e Giel Kerssies), Jako van Faassen, Matthijs Bonnen (75e Thijs Oosting), Stefan Eefting (60e Jelmer van Dijk), Roan Koster en Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 11 februari om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys tegen Haulerwijk. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart Zinger.