Kan FIT Boys wederom stunten in de beker?

20 november 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh heeft dit seizoen al laten zien een echte cupfighter te zijn. Op de één of andere manier brengen beter voetballende ploegen het beste naar boven in de jonge (gemiddelde leeftijd 21,9 jaar) en talentvolle FIT Boys-ploeg. Maar ook SVBO is goed bezig in de beker en is natuurlijk ook niet voor niets doorgedrongen tot de laatste 22 van de Noordelijke Districtsbeker.

SVBO zo speelt in de 1e klasse J en speelt een matig seizoen met slechts 7 punten uit 6 wedstrijden. Het won nog wel van GRC Groningen (0 – 3) en afgelopen zondag van Gomos (0 – 1) en speelde gelijk tegen WVV (2 – 2), maar verloor ook al 3 keer van TVC’28 (1 – 3), Jubbega (4 – 1) en Germanicus (3 – 2). In de beker gaat het de ploeg van trainer/coach Arthur van der Veen een stuk beter af met in de poulefase 3 winstpartijen op Zuidwolde (8 – 0), Elim (0 – 6) en DESZ (0 – 2). In de 1e KO ronde werd er met 0 – 4 gewonnen van Ter Apel. In de competitie is Ronald Gerdes topscoorder met 6 doelpunten (4 in de beker). In de bekercompetitie is Maurice Kampman topscoorder met 8 doelpunten.

FIT Boys speelt 4e klasse D en speelt een prima seizoen, zowel in de competitie als ook in de beker. In de competitie na een gelijkspel (1 – 1 Onstwedder Boys) en een verliespartij (3 – 1 Haulerwijk) nu al 5 winstpartijen op rij (2 – 0 SVBO, 3 – 2 RWF, 2 – 4 Assen, 6 – 1 NWVV en 0 – 2 Glimmen). En daarmee staat de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh 3e met 1 punt minder en 1 wedstrijd minder dan nummer 1 Fc Assen. In de beker haalde het tegen Beilen za (2 – 2) en Tiendeveen (6 – 1) 4 punten, maar zorgde voor een verrassing door top 3e klasser Hoogeveen za met 2 – 0 te verslaan. In de 1e KO ronde volgde weer een daverende verrassing. Nu versloeg de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh 2e klasser DESZ na penalty’s (7 – 5). Topscoorder aan FIT Boys zijde is Daniël van der West met 7 doelpunten (1 doelpunt in de beker). In de beker is Lars Hilberts topscoorder met 8 doelpunten (3 in de competitie).

Kan FIT Boys wederom stunten in de beker? Nu tegen 1e klasser SVBO zo? Woensdagavond rond 21:45 uur (of nog iets later….) weten we meer en zullen we weten of FIT Boys nog in de koker zit bij de loting voor de Noordelijke Districtsbeker.

De wedstrijd tussen SVBO zo en FIT Boys op woensdag 23 november om 20:00 uur op sportpark SVBO in Bargeroosterveld staat onder leiding van scheidsrechter Wietze de Haan.