Klaverjasavond 10 november

16 november 2023
de Webmaster

Als je nooit in het verslag voor wilt komen, behalve als je gewonnen hebt, daar werk ik niet aan mee. Daar zong Goldband een liedje over: ‘Eerst zei ze nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee toen zei ze ja.’ Nee, dan schrijf ik liever over mensen als Ab, die met z’n ondeugd grapjes maakt en als een diesel op gang komt met het kaarten. Met hem verloor ik van Geert en Fré, zij haalden 1700 punten tegenover onze schamele 500. ZEVENTIEN honderd, zoveel heb ik nog nooit gehaald. Bij de laatste ronde vonden Ab en ik elkaar als vanzelfsprekend en was het een over en weer geven van roem. Wat een fantastische tegenstanders hadden we toen Harjan en Robins!

Ik val met de deur in huis, klaverjasavond zoveel, seizoen ’23-’24 gesponsord door de Forsenta boys (net als de vele televisies in de kantine meen ik te hebben begrepen). Sjakie, Joost en ik melden ons als één na laatste. Sander moest nog een oppas instrueren en kwam als laatste binnen. Dankzij J. Koster, onze fantastische gastheer, volmaakten wij zes tafels. Een mooi aantal, het brengt enige variëteit met zich mee en zodoende kan ik van meer mensen de kunst afkijken. Het Driede was goed vertegenwoordigd met zeven man sterk en twee fans. Driede Dennis bekeek aan het begin van de avond nog op z’n smartphone de spelregels tijdens het spelen. Aan het einde van de avond speelde hij echter al met de bravoure van een routinier. En routiniers daar zijn er voldoende van, het ging er weer om weg. De ene na de andere legde de lat hoog en ik bedacht mij dat ik eigenlijk de gespeelde kaarten zou moeten onthouden om mij te kunnen meten aan hun lat. Dat was mij echter teveel moeite, dus ik liet m’n lat mooi op 40% hangen.

Enkele bijzonderheden van de avond waren als volgt: Er kwam een gekwetter en gesputter van de tafel achter me. ‘Ik heb behoefte aan succes ervaringen!’ riep iemand anoniem. Het was niet eens grappig bedoeld. Buurman en Dennis speelden drie ronden met elkaar aan tafel. Arend speelt dagelijks af en toe een potje golf en dat klonk mooi kalm. Het Driede is afgelopen seizoen kampioen geworden! In komkommer zit zo’n 97% water. Ab zei dat hij eindelijk ontspannen kon kaarten, de druk was er in de laatste ronde af. Hij legde z’n lat gewoon naast die van mij. Sjakie stond niet lekker achter de bar. Behalve als je hem vroeg – ‘Wat doe je?’ Dan zei die: ‘Ik sta lekker achter de bar!’ De ene keer een streepje, de andere keer een dubbele punt. Inconsequentie als anarchie.

Allemaal sterkte gewenst met het stemmen 22 november! Ik verklap alvast dat geen enkele partij met al z’n punten zal aansluiten bij jouw normen&waarden. Ze zullen ook weinig van die punten waarmaken, zolang het water maar achter de dijken blijft en de mens blijft streven naar vrede op aard, dan komt het vast goed met ons. Oh ja, iemand heeft met geluk gewonnen, Sjoerd en Niek waren tweede en Driede deze avond en routinier Dennis kreeg de poedelprijs. 1 december is de volgende kaartavond! 7×7 is dan in de kantine van Beilen. Moi.