Klaverjassen – Avond twee

6 oktober 2023
de Webmaster

Onder luid gejuich, met knuffels en schouderklopjes werd iedereen weer welkom geheten op de tweede klaverjasavond van het seizoen. Excuses, de eerste kon ik niet bij zijn, ik had geen oppas terwijl mijn verloofde op pad was. Mijn verloofde inderdaad, afgelopen zomer heb ik goed benut door een romantischer plannetje te maken dan m’n eerdere pogingen om een eerbare vrouw van m’n vriendin te maken. Een tip voor een ieder die iemand ten huwelijk wil vragen: via een groespmail een huwelijksaanzoek doen, wordt wellicht leuk gevonden, maar wordt bij lange na niet romantisch genoeg bevonden.

Een ieder had zich weer verzameld, Edwin oftewel Lucky Luke zoals ik hem noem (als hij z’n baardstoppels laat staan lijkt hij sprekend op hem) was al vroeg in touw geweest deze dag om alle prijsvoorbereidingen te treffen. Aangezien hij z’n ‘nieuwe buren’ (ze zijn verhuisd naar een grote mensen huis) op een pubquiz ging trakteren bij hen thuis, moest hij verstek laten gaan. Ook Jeep van de organisatie moest deze avond aan zich voorbij laten gaan, hij heeft ervoor gekozen om z’n jarenlange trouwe dienst bij het tweede op te zeggen voor een lidmaatschap bij het 7×7 voetbal. Als deze twee er waren geweest of één van hen, dan hadden we 20 man gehad en dat is lekker te verdelen door 4. Stad en land hebben we afgebeld voor een extra man/vrouw/x, helaas moesten we met twee stilzitters van start gaan.

Voor hen die hiervan niet op de hoogte zijn: stilzitten, betekent dat je gratis 1250 punten krijgt, maar niet het spel mag spelen. Geter van Pelder zei hierover: ‘Ik ben niet gekomen om stil te zitten, ik ben hier voor de poedelprijs!’

1250 punten, sommigen zouden zichzelf daarmee gelukkig prijzen, want als je een potje speelt waarbij je niet verder komt dan zes á zevenhonderd punten, dan zakt je de broek ook af. ‘Het is een geluksspel,’ wordt dan weer geopperd vanuit een bepaalde richting.

Ria&Geert, we misten jullie! Even extra zout in de wonde van Geert smeren omdat hij met pijn in het hart bij de Raat vertoefde. Het seizoen is dus weer begonnen. Geen idee of iedereen van de club op de hoogte is van het bestaan, misschien als we de jeugd aan willen spreken, zullen we tik toks of snapchats moeten maken. Ik zou Tik Tok Tammo nog wel eens een filmpje over onze jas-avond willen laten maken. ‘KOM potverdikke naar HÉT jassen MIEJONG! DIK DOUN EN suukerbietn gooien! OH NEE, Anita laat me niet gaan. Potddikke, kmoet de raamn wassen. Moijjj eemn!’

Nou goed, samenvattend: het was gezellig, we bent weer los en de volgende avond is vrijdagavond 20 oktober! Instroom rond 19.19uur, start om 19.30uur.