KNVB Spelregelbewijs voor JO17 en MO17

23 augustus 2016
de Webmaster

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

FIT Boys is druk doende om inactieven te ontplooien om alle spelers die dit bewijs moeten halen te helpen. Zo zal er bij de dames en meisjes van ST Beilen/FIT Boys VR1/VR2 en MO17 waarschijnlijk een spelregelavond/-middag georganiseerd worden.

Bewijs halen via Voetbalmasterz
De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

Wil je meer informatie over het spelregelbewijs? Neem dan snel een kijkje op voetbalmasterz.nl/

Mail je vragen over het spelregelbewijs naar: spelregelbewijs@knvb.nl