KNVB Wedstrijdzaken app voor FIT Boys zaalteams

23 augustus 2016
de Webmaster

Vanaf komend seizoen stapt de gehele zaalvoetbalsport over op het digitale wedstrijdformulier. In tegenstelling tot het veldvoetbal, dat gebruik maakt van het digitale wedstrijdformulier in Sportlink club, gaat het zaalvoetbal werken met een mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Oftewel, een app op de smartphone of tablet.

Deze nieuwe manier van werken is het afgelopen halfjaar uitgebreid getest in de praktijk. In vier zaalvoetbalpoules is proefgedraaid door ruim vijftig scheidsrechters en door aanvoerders, teamleiders en wedstrijdsecretarissen van ruim dertig verenigingen.

De ervaringen zijn dusdanig positief dat besloten is om met ingang van het seizoen 2016/’17 in één keer over te stappen op het mDWF in het zaalvoetbal. Zowel bij de aanvoerders, de spelers, de wedstrijdsecretarissen en de scheidsrechters is een zeer grote meerderheid erg enthousiast over de voordelen. Zo kan de aanvoerder veel sneller de opstelling invullen. En na afloop zijn er geen zorgen over het opsturen van het formulier. Digitaal is onmiddellijk de uitslag verwerkt en de stand bijgewerkt.

Digitale spelerspas
Het gebruik van de app betekent ook dat in het zaalvoetbal de fysieke plastic spelerspas wordt afgeschaft. In de app zit voor elke zaalspeler een digitale spelerspas. Een aanvoerder kan zijn passen hierdoor niet meer vergeten of kwijtraken. En de scheidsrechter kan op een smartphone eenvoudig en digitaal de passen controleren.

Kortom, deze nieuwe manier van werken betekent voor veel betrokkenen een vereenvoudiging van de taken rondom de administratieve afhandeling van de wedstrijden en past bij het huidige ‘digitale tijdperk’.

Wat betekent deze verandering op de korte termijn voor mijn vereniging?
Het is niet meer nodig om een zaalspelerspas aan te vragen voor nieuwe zaalleden of voor verlopen of vermiste zaalspelerspassen. Ook is het niet meer nodig om blanco papieren wedstrijdformulieren te bestellen bij de KNVB.

Wat kan ik al doen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen?
Het is raadzaam om de teamindeling af te ronden en deze als bondsteams vast te leggen in Sportlink Club. Dit is cruciaal om efficiënt te werken met mDWF. Leg ook van alle spelers en teamleiders het juiste e-mailadres vast in Sportlink Club. Stel ook vast wie komend seizoen de aanvoerders zijn van de teams.

Support Center
Raadpleeg het online Support Center van Sportlink voor uitleg over ledenbeheer en het vastleggen van bondsteams. Ook kun je vanuit het Support Center een melding met jouw vraag indienen in het online helpdesksysteem.

Hoe zet ik een pasfoto op de digitale spelerspas?
De KNVB zorgt ervoor dat alle bestaande spelerspasfoto’s worden ingeladen in Sportlink Club. Daarmee zijn ze ook zichtbaar op de digitale spelerspas. Voor nieuwe leden kan de club zelf een foto inladen in Sportlink Club via de module Ledenbeheer.

Kan ik de app al downloaden?
Het mDWF is onderdeel van de Wedstrijdzaken app. Deze applicatie is sinds 15 augustus beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store. De app wordt gebruikt door wedstrijdsecretarissen, scheidsrechters, teamleiders en aanvoerders/spelers.