KNVB Wedstrijdzaken en Voetbal.nl App

5 september 2017
de Webmaster

Vanaf zaterdag 2 september is de gehele voetbalsport overgestapt op het digitale wedstrijdformulier. Het veldvoetbal gaat, in navolging van het zaalvoetbal, werken met een mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Oftewel, een app op de smartphone of tablet.

Welke app gebruikt je voor wat?

  • De Wedstrijdzaken app is bedoeld voor wedstrijdsecretarissen, aanvoerders, leiders en officials. Dit vervangt het papieren wedstrijdformulier. In de app worden teamsamenstellingen weergegeven, staan de digitale spelerspassen. De scheidsrechter gebruikt de app voor controle van de spelerspassen en om het wedstrijdverloop (uitslag, kaarten, wissels) in te voeren.
  • De Voetbal.nl app bestond al langer, maar is vernieuwd. Deze app kan gebruikt worden door elke voetballiefhebber. Dus Papa, Mama, Opa, Oma, Oom, Tante, broer, zus, iedereen kan zijn of haar favoriete team volgen.

De werking van de Wedstrijdzaken app
Allereerst zal de wedstrijdsecretaris/ledenadministrateur in Sportlink (de digitale ledenadministratie) alle teams met de juiste namen van de spelers moeten vullen. Sportlink is de basis voor de app.

Instructie Spelersopgaaf (Teamlid, speler of staf)

Instructie Spelerspascontrole (scheidsrechter)

Instructie Wedstrijdverloop (scheidsrechter)

Kan ik de apps al downloaden?
Natuurlijk! Deze applicatie is beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store. Succes en veel plezier!