Leuke interactieve spelregelavond bij FIT Boys

9 oktober 2017
de Webmaster

In kader van ‘Week van de Scheidsrechter’ was er maandagavond een interactieve spelregelavond bij FIT Boys in de kantine. Op uitnodiging van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD) verzorgt spelregelkenner Anton Panneman een interactieve spelregelavond. De opkomst was niet groot, Beilen had een avond voor trainers/leiders en FIT Boys had een reguliere trainingsavond, maar zo’n 12 belangstellenden kwamen toch op de avond af. Anton Panneman gaf aan vorige week bij een vereniging 3 man in de zaal te hebben gehad, dus hij vond de opkomst prima.

Anton nam de aanwezigen, vooral verenigings- en KNVB-scheidsrechters, mee langs diverse onderwerpen. Het mDWF en het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier kwam kort aan bod en de nieuwe wedstrijdvormen bij de jongste jeugd. Maar daarna waren toch echt de gewijzigde spelregels in dit nieuwe seizoen aan de beurt. Het waren er niet veel, maar hier en daar zijn er toch wel wezenlijke zaken gewijzigd (waarover later meer). Daarna volgde de spelregelquiz met 15 pittige vragen, waarbij de theorie dat het langste antwoord altijd goed is niet op ging. Toen de kruiddampen waren opgetrokken scoorden de meesten tussen de 3 en 6 fout, waarbij één niet-scheidsrechter maar 2 fout had.

Anton Panneman dankte de aanwezigen voor hun aandacht en de groep dankte Anton voor een leuke, leerzame avond met een applaus. Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan op een avond dat vv Beilen (trainers-/leidersbijeenkomst) en cvv FIT Boys (trainingsavond) geen activiteiten hebben. Dan zal de zaal pas echt goed vol zitten.