Levert nieuwbouw voortgezet onderwijs kunstgras op?

20 februari 2015
de Webmaster

Goed nieuws voor de gebruikers van sportpark Noord-West, cvv FIT Boys en vv Beilen. De beide scholen voor voortgezet onderwijs in Beilen, het Dr. Nassau College en het CS Vincent van Gogh hebben – na een ultimatum van de gemeente – overeenstemming bereikt over het uitgangspunt voor nieuwbouw.

De gemeente had tot mei dit jaar 10 miljoen klaarliggen voor de nieuwbouw van zo’n school. Het vertrekpunt voor verdere gesprekken is nu: twee onderwijsinstellingen onder één dak. In de komende periode gaan de scholen in overleg over de mate van onderlinge samenwerking en afstemming. Als over de verschillende onderwerpen overeenstemming is bereikt, zouden beide scholen het nieuwe gebouw mogelijk per augustus 2017 kunnen betrekken.

De geplande locatie was veld 2 op sportpark Noord West in Beilen, het veld dat het dichtst bij de openbare weg ligt. Volgens FIT Boys-voorzitter Ed Sikkema zijn de beide scholen het niet eens over de locatie op Sportpark Noord-West. Beide verenigingen zouden hevig teleurgesteld zijn als het schoolgebouw niet (gedeeltelijk) op veld 2 van Sportpark Noord-West zal verrijzen. De gemeente heeft tenslotte het geld voor het kunstgras al klaarliggen. De beide verenigingen gaan er van uit dat er geen kink meer in de kabel komt en dat de scholen blijven bij hun eerste keuze, veld 2 van sportpark Noord-West. FIT Boys en Beilen houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten.