Mededelingen

2 maart 2015
de Webmaster

De ‘NEXT STEP’ van maatschappelijke betrokkenheid, voetbalclubs in een veranderde maatschappij.
De maatschappij verandert snel. Steeds meer technologische ontwikkelingen beïnvloeden het gedrag van onze eigen leden. De verwachtingen van de rol van de vereniging veranderen ook. Maar wat doet onze vereniging er dan mee? Wat zijn de kansen? En hoe maken we leden verantwoordelijk voor de uitvoering van maatschappelijke activiteiten Maandag 16 maart 2015 organiseert FC Groningen in samenwerking met de KNVB district Noord de bijeenkomst; de NEXT STEP van maatschappelijke betrokkenheid, voetbalclubs in een veranderde maatschappij. FC Groningen wil samen met KNVB en andere betrokken partijen een bijdrage leveren aan het voetballandschap in Noord-Nederland. Daarnaast stimuleren wij kennisdeling tussen de clubs onderling. Er valt immers veel van elkaar te leren en veel amateurclubs lopen tegen vergelijkbare zaken aan. In vijf workshops wordt ingegaan op deze materie. Het bestuur van Fit Boys zal hier ook aanwezig zijn.

B-Junioren geslaagd voor spelregelcertificaat
Vanaf 1 januari 2015 moeten alle tweedejaars B-junioren het spelregelbewijs hebben gehaald. De leiders en spelers zijn hiermee aan de slag gegaan op een speciale website. Verschillende spelers die moeite hadden met de inhoud van sommige vragen kregen ondersteuning van de leiders. Vooral het onderdeel directe/indirecte vrije trap bleek soms lastig. Inmiddels hebben 11 B-junioren het certificaat behaald. Het heeft best even wat inspanning gekost. Met name het stuk bewustwording bij de spelers zelf. Het is soms moeilijk als scheidsrechter goed te zien wat er precies is gebeurd en in een split second een beslissing te nemen. Dat hebben de spelers nu ook ervaren. Jongens allemaal van harte gefeliciteerd met je jullie behaalde resultaat.

Van een vrijwilliger met een warm hart
Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek betreffende kanker onder alle mogelijke vormen, opdat mensen Goed, Gelukkig en Gezond kunnen leven met kanker, en voorts alles wat daarmede in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt en daartoe bevorderlijk kan zijn. Alpe d’HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.
Ook dit jaar zullen zo’n 5000 deelnemers weer de sportieve en financiële uitdaging aan gaan op die zo bekende Nederlandse berg. Dit jaar ben ik naast vrijwilliger ook deelnemer, samen met ons gezin (en onze fietsende buren, de familie Rooseboom) gaan we de berg lopend bedwingen. Gevolg van dit alles is dat er op 11 april een benefietconcert gaat plaatsvinden. Het orkest van de Koninklijke luchtmacht, aangevuld met een vijftal vocalisten, zal belangeloos een spiksplinternieuw programma ten gehore brengen. Het uiterst professionele orkest zal een Nederlandse show presenteren, dat wil zeggen dat alle nummers komen van Nederlandse artiesten. De entree is slechts 12,50 euro en deze euro’s gaan voor 100% naar Alpe d’HuZes en dus naar het KWF. Dit is o.a. mogelijk door een aantal sponsoren en door prima samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe en Beleef Beilen. Meer info over Alpe d’HuZes op www.opgevenisgeenoptie.nl. Belangstelling voor kaarten, bel even met onderstaand nummer en het komt voor elkaar!

Albert Gerding, 06-41104773

Huldiging kampioenen zaal
Aanstaande zaterdag 7 maart zullen alle zaalkampioenen worden gehuldigd. Voorafgaand aan de wedstrijd Fit Boys 1 – BSVV 1 zullen alle kampioenen een ereronde gaan lopen. We hopen op veel supporters om de kampioenen te feliciteren!

De Jeugdcommissie