Niet benutten kansen breekt FIT Boys op

11 november 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring kreeg deze middag CSVC uit Coevorden op bezoek. Daar waar FIT Boys vorige week ondanks de gemiste kansen nog won met 1 – 4 van Mussel, lukte dat tegen CSVC niet. Nadat Pupil van de Week Ruben Hammerschmidt de aftrap had gedaan en had gescoord begonnen beide teams aan de wedstrijd. FIT Boys was even zoekende naar de juiste tactiek om CSVC te bestrijden en CSVC had het betere van het spel zonder echte kansen te krijgen. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg FIT Boys meer grip op het spel van CSVC en kreeg zelf ook kansen. Bij een vrije bal vanaf links bereikte Matthijs Bonnen Jelmer van Dijk die zo de zestien in kon en beheerst scoorde (32e 1 – 0). Op slag van rust raakte linksback Koen de Vries bij een verdedigende actie het hekwerk rondom het kunstgrasveld. Marrin Strijker kreeg ook een blessure en zo wisselde trainer Tim Seubring 3 keer. Stefan Eefting kwam voor Jelmer van Dijk, Jako van Faassen voor Koen de Vries en Damian Swierczynski kwam voor Giel Stahlmecke.

De tweede helft begon nog uitstekend voor FIT Boys. Bij goed druk zetten van FIT Boys op de CSVC-verdediging onderschepte Stefan Eefting de bal en had de zestien in kunnen snijden, maar hij speelde op Damian. Damian koos voor eigen actie en zag de volledig vrijstaande Jelmer van Dijk over het hoofd en zo werd de 100% kans op de 2 – 0 niet benut. Twee minuten later kreeg CSVC een corner. De bal werd laag ingebracht en licht getoucheerd en verdween door de benen van een FIT Boys-speler en keeper Niels van der West in het doel (58e 1 – 1). Dus in plaats van 2 – 0 de 1 – 1. De 2e helft had CSVC het anders neergezet en FIT Boys kreeg geen grip op het aanvalsspel van CSVC. Het leek wachten op de 1 – 2 en die viel ook. in de 78e minuut scoorde Rick Bos de 1 – 2 en dat was op dat moment een terechte tussenstand. FIT Boys ging aandringen en kreeg ook zeker kansen op de gelijkmaker. CSVC kreeg de ruimte en had ook kunnen uitlopen naar 1 – 3 en 1 – 4. Grootste kans was er voor Matthijs Bonnen, die met de rug naar het doel op de 5 meter de bal kreeg en met een omhaal probeerde te scoren. Hij schoot over. Ook scoorde Leon Timmerman nog met het hoofd, alleen ging daar een duwfout aan vooraf. Diverse vrije ballen en aanvallen leverden geen doelpunt op voor FIT Boys. Een werkelijk prachtige aanval over veel schijven eindigde bij Matthijs Bonnen en besloot direct te schieten in plaats van door te lopen. De bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant moest keeper Niels van der West nog een aantal keren handelend optreden, maar kreeg geen tegentreffer meer te verwerken. En zo eindigde de wedstrijd in 1 – 2 voor CSVC. In de bestuurskamer waren de stafleden van beide teams het er over eens: een gelijkspel was een betere afspiegeling van de wedstrijd en een enkele CSVC-aanhanger gaf zelfs eerlijk toe dat FIT Boys misschien wel meer de overwinning had verdiend. Maar daar koop je niks voor en zeker geen drie punten. Die gingen mee naar Coevorden en dat was erg jammer voor FIT Boys, want benut je alle kansen dat speel je minimaal gelijk en pak je misschien wel de 3 punten. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Volgende week zaterdag 18 november speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark De Fielliettaz Goethart in Vries tegen VAKO. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Koen de Vries (45e Jako van Faassen), Johan Vriesema (70e Gerjan Hoogenberg), Giel Stahlmecke (45e Damian Swierczynski), Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk (60e Lars Hilberts), Leon Timmerman, Marrin Strijker (45e Stefan Eefting).

Pupil van de Week: Ruben Hammerschmidt