Nummer twee RWF maatje te groot voor uitgedund FIT Boys

18 maart 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze middag onder zonnige omstandigheden op bezoek in Frieschepalen bij nummer twee RWF. Verzorgster Ria de Vries had deze week overuren gedraaid en van de 9 geblesseerde spelers wist zij 2 weer wedstrijd fit te maken. Zo kon FIT Boys starten met 9 fitte 1e selectiespelers aangevuld met 2e elftal speler Ruben Oostenbrink en JO19-speler Mart Oosting. Op de bank zaten JO19-spelers Tijs Bazuin en Koen de Vries en 1e selectiespelers Daniël van der West, Jelmer van Dijk en Jako van Faassen. Hoewel de ploeg het naar behoren deed, was RWF een maatje groot. Trainer/coach Jan Haan kan beschikken over een erg goed voetballende ploeg met enkele uitstekende spelers. RWF had het balbezit, FIT Boys moest vooral tegenhouden en hopen op een snelle uitval. En dat deed de ploeg uit Beilen eigenlijk best naar behoren. Echte 100% kansen kreeg RWF niet, totdat het rond de 25e minuut een vrije bal kreeg op zo’n 20 meter van het FIT Boys-doel. De bal in twee keer kwam voor de voeten van Sietze van der Velde en hij haalde fantastisch uit en de bal verdween in de kruising (1 – 0). Kort daarna verdween een afstandsschot heel dicht in de buurt van de kruising op de paal. Met een 1 – 0 stand gingen beide ploegen rusten.

JO19-speler Koen de Vries verving ik de 2e helft Corné van den Berg en speelde een prima invalbeurt als linksback. Op de rechtsback hield JO19-speler Mart Oosting zich eenvoudig staande. Ook 2e elftal-speler Ruben Oostenbrink speelde een behoorlijke wedstrijd en werd na een uur vervangen door Jelmer van Dijk die samen met Daniël van der West (ingevallen voor Roan Koster) binnen de lijnen kwam. Een kwartier voor tijd kwam ook JO19-speler Tijs Bazuin nog binnen de lijnen en deze van origine middenvelder/aanvaller verving in het hart van de verdediging Gerjan Hoogenberg. Daarmee waren de rechtsback, voorstopper en linksback gemiddeld 18 jaar met als laatste en ervaren man Matthijs Bonnen (27 jaar). RWF hield het betere van het spel en FIT Boys knokte voor wat het waard was. De inzet was hartverwarmend, maar tegen deze prima ploeg was dit niet voldoende. FIT Boys kreeg eigenlijk geen uitgelezen kansen. RWF wel en met een beetje meer precisie had het gemakkelijk naar 3 – 0, 4 – 0 kunnen uitlopen. Nu viel pas in de 78e minuut de 2 – 0 en dat leek voor FIT Boys het startsein om nog een slotoffensief te starten. Er kwamen ook mogelijkheden, maar geen echte 100% kansen, tot de 85e minuut. FIT Boys kreeg een terechte penalty en na wat schermutselingen tussen de keeper van RWF en Julian Boom, nam Julian plaats achter de bal maar de RWF-keeper zat in de goede hoek en pakte de bal klemvast. Geen doelpunt dus voor FIT Boys en dus geen spannende laatste 5 minuten. Het bleef toch wel terecht 2 – 0 en RWF houd daardoor aansluiting met nummer 1 Onstwedder Boys. FIT Boys moet nog een paar punten pakken om echt afstand te nemen van de onderste 5 plaatsen.

Volgende week zaterdag 25 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West in Beilen tegen nummer 3 Fc Assen. Laten we hopen dat de ziekenboeg dan nog weer verder leeg gelopen is. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Mika Assen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Matthijs Bonnen, Gerjan Hogenberg (75e Tijs Bazuin), Corné van den Berg (45e Koen de Vries), Johan Vriesema, Julian Boom, Giel Kerssies, Ruben Oostenbrink (60e Jelmer van Dijk), Roan Koster (60e Daniël van der West) en Stefan Eefting.