Nuttige info van de KNVB

30 januari 2019
de Webmaster

Verplicht uitwijken naar kunstgras voor eerste elftallen mannen
Standaard mannenteams die uitkomen in de 1e klasse en lager met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 25 januari 2019 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras). De KNVB probeert hiermee de verschillen tussen het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie zo klein mogelijk te houden zonder dat er nog meer midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.

Kijk dus niet raar op dat FIT Boys 1 bij afgelasting van veld 1 op sportpark Noord-West MOET voetballen op kunstgras waardoor een andere wedstrijd verplaatst moet worden of niet door kan gaan. Kijk de spelers en staf van FIT Boys 1 hier niet op aan. Zij de regels van de KNVB.

LEES HIER meer over dit onderwerp.

KNVB praat met amateurclubs over B-categorie; 32 regiobijeenkomsten
Begin 2019 gaat de KNVB de regio in om met verenigingen in gesprek te gaan over een belangrijk thema: aantrekkelijk voetbalaanbod. Met name in de B-categorie, daar waar de meeste spelers actief zijn. De KNVB wil tijdens de 32 regiobijeenkomsten graag van de mensen uit de praktijk horen wat er beter en anders kan en welke ideeën en suggesties er zijn.

LEES HIER meer over dit onderwerp.

Wedstrijden afgelast; hoe leg je dat vast?
Het is voor elke voetballiefhebber altijd weer een teleurstelling als de wedstrijd wordt afgelast. Maar hoe gelast ik als club een wedstrijd af? En hoe zorg ik dat iedereen ervan op de hoogte is?

Gebruik je KNVB Wedstrijdzaken-app om een wedstrijd af te gelasten. De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf één dag voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app. De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app. Gebruikers van de Voetbal.nl-app ontvangen bij een afgelasting een push-notificatie over de wedstrijd die je volgt. Dit geldt voor wedstrijden van teams O8 en ouder.

LEES HIER meer over dit onderwerp.

Wanneer ben je ‘vastgespeeld’?
Speelgerechtigdheid is een belangrijk onderwerp onder clubs in het amateurvoetbal. Hoeveel wedstrijden mag een voetballer in een hoger elftal meedoen voordat deze is vastgespeeld?

Op KNVB ASSIST is alle informatie te vinden over de speelrechtigdheid van een speler in de A- en B-categorie. Ook de regels voor Beloftenelftallen uitkomend in de Tweede en Derde divisie en de Topklasse vrouwen staan hier vermeld. Bekijk hiervoor onderstaande pagina.

LEES HIER meer over dit onderwerp.

Spelregelbewijs seizoen 2019/’20; je kunt al starten!
Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd. Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998, 1999, 2000 en 2001 was het eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2002 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen. Een speler heeft tot en met de start van het nieuwe seizoen in september de tijd om het te halen. Als leden uit de genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2019/‘20 niet voetballen.

LEES HIER meer over dit onderwerp.