Nuttige oefenwedstrijd in Roden voor FIT Boys

21 augustus 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh reisde deze zaterdagmiddag af naar Roden om tegen ONR te spelen. Met een selectie van uiteindelijk 16 man kon FIT Boys beginnen aan de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Binnen de selectie twee nieuwe namen, Giel Kerssies overgekomen uit de JO19 en Tobian Kooistra overgekomen van VKW (oud FIT Boys-lid). Beiden starten ook in de basis. ONR begon erg goed aan de wedstrijd en liet zien een ervaren geslepen ploeg te hebben met de nodige automatismen en paar uitstekende voetballers. FIT Boys begon slap en slecht en kon de bal amper in de ploeg houden. Het was Eenrichtingsverkeer, maar keeper Robert Haandrikman hield zijn doel uitstekend schoon. Het was uiteindelijk FIT Boys die ONR een doelpunt bijna cadeau. Voorstopper Mike Jonink wilde de bal breed spelen naar laatste man Matthijs Bonnen en daar loerde de ONR-spits al op. Hij onderschepte de bal, speelde Matthijs handig uit en scoorde de 1 – 0. Naarmate de 1e helft vorderde zakte het bij ONR wat weg en nam FIT Boys meer initiatief. Met name Lars Hilberts ook links, maar ook Tobian Kooistra op rechts lieten goede dingen zien. Net toen verzorgster Marjan van der West opmerkte dat haar zoon en spits Daniël van der West nog niet veel had laten zien, verzorgde Daniël een prima één-twee met Lars Hilberts die daardoor er door heen kwam achterin bij ONR en de zestien in ging. Hij maakte geen fout en scoorde de 1 – 1. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 2 – 1 voorsprong, want ONR wist nog éénmaal het net te vinden.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Mike Jonink, Giel Kerssies (25e Lars de Boer), Jako van Faassen, Julian Boom, Johan Vriesema, Tobian Kooistra, Daniël van der West, Lars Hilberts.

De 2e helft was er sprake van iets meer gelijkwaardigheid en werd ONR wat slordiger. FIT Boys kreeg dus ook kansen maar zoals ook vorig seizoen ontbreekt het de ploeg aan scorend vermogen. Aan de andere kant wist ONR het doel wel tweemaal te vinden en tilde de score naar 4 – 1. Aan de andere kant kreeg FIT Boys een penalty na een lichte overtreding in de zestien. Stefan Eefting nam plaats achter de bal en scoorde onberispelijk (4 – 2). FIT Boys had nog een penalty moeten hebben toen Tobian Kooistra in de zestien werd vastgehouden, maar kreeg deze niet. De allergrootste honderd procent kans was voor Stefan Eefting. Spits Daniël van der West kwam op de achterlijn handig voorbij zijn man en legde de bal op de 5 meter neer voor Stefan Eefting. De bal stuiterde iets op door een polletje en daardoor raakte Stefan de bal verkeerd, maar leek deze nog in de lange hoek te verdwijnen. Leek, want de bal stuiterde langs de verkeerde kant van de paal. ONR tilde de score naar 5 – 2 en kreeg ook een penalty, na een overtreding die wat weg had van een stervende zwaan. De speler op wie de overtreding begaan werd, nam plaats achter de bal. Robert Haandrikman kwam met de aloude voetbalwet: “Een speler op wie de overtreding begaan is, moet nooit plaats nemen achter de penalty.” En hij kreeg gelijk, de bal verdween hoog over het doel en zelfs over/door de ballenvanger. En zo eindigde deze oefenwedstrijd in een 5 – 2 stand en de staf van FIT Boys heeft goede dingen gezien en ook de nodige verbeterpunten. Daar zal weer aandacht aan besteed worden op de training.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Niels van der West, Arjan Keizer, Gerjan Hoogenberg, Lars de Boer, Jako van Faassen, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Ivo van Ewijk, Daniël van der West, Stefan Eefting.

Zaterdag 27 augustus speelt FIT Boys om 20:00 uur thuis op Sportpark Noord-West de volgende oefenwedstrijd tegen buurman vv Beilen zo 1. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Kuipers.