Ongeconcentreerde start kost FIT Boys de punten

23 september 2023

(Foto’s: Ria de Vries & Hollandscheveld)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring opende deze competitie met een mooi affiche tegen oude bekende Hollandscheveld. En hoewel Tim de ploeg op het hart had gedrukt geconcentreerd te beginnen, waren de eerste 10 minuten dramatisch en bepalend voor de rest van de wedstrijd en het eindresultaat. Pupil van de Week Milan de Kuijer trapte de wedstrijd af en scoorde. Binnen 10 minuten had Hollandscheveld al 2 keer het net gevonden na onoplettendheid en/of niet strak dekken aan FIT Boys-zijde. Roy Strijker en Mike de Jonge zorgden voor een comfortabele 2 – 0 voorsprong voor de oranje hemden. Daarna leek FIT Boys wakker en nam het heft in handen en had het meeste balbezit en de mogelijkheden en kansen. Maar aan de andere kant bleef Hollandscheveld ook gevaarlijk, met name uit corners. De zwakte aan Hollandscheveld lag achterin in het centrum, in de ruimte achter de verdediging. In de 21e minuut werd dit perfect uitgespeeld. De pijlsnelle spits Marrin Strijker werd uitstekend de diepte in gelanceerd en de centrale verdedigers waren weg. Hij ging alleen op keeper Lennard Vos af met naast zich de meegelopen Jelmer van Dijk. Vos liet de korte hoek open en daar plaatste Marrin de bal perfect in (1 – 2). Achterstand voor de helft gerepareerd en voor de rust nog genoeg tijd om op gelijke hoogte te komen. Het spelbeeld veranderde niet. FIT Boys had het meeste balbezit en kansen/mogelijkheden, Hollandscheveld counterde en moest het van corners hebben. Rust.

Na de rust kwam spits Daniël van de West Jelmer van Dijk vervangen en wilde FIT Boys zo snel mogelijk de achterstand wegwerken om misschien nog wel aan 3 punten te kunnen denken. Andermaal was het door onoplettendheid aan FIT Boys-zijde Hollandscheveld die het net kon vinden (53e 1 – 3 Robin Bijl). Een domper, nu moest de ploeg nog 2 doelpunten maken om het tij te keren. De jonge FIT Boys-ploeg knokte voor wat het waard was en kreeg ook zeker kansen, maar moest oppassen voor de tegenstoot van Hollandscheveld en de spelhervattingen (met name corners). Bij weer een prima aanval van FIT Boys was het achterin 4 tegen 2. Giel Stahlmecke kon met de bal richting Hollandscheveld verdediger om zo linksbuiten Lars Hilberts vrij te spelen. Giel twijfelde en daardoor was de snelheid er uit en hoewel Lars de bal nog wel kreeg, was hij te ver naar buiten gedwongen en trof zijn schot geen doel. De klok tikte door en Tim Seubring wisselde door. Leon Timmerman en Gerjan Hoogenberg kwamen Jako van Faassen en Giel Stahlmecke afwisselen en FIT Boys probeerde er een slotoffensief uit te persen. Dit lukte maar ten dele. Er was wel veel balbezit op de helft van Hollandscheveld, maar tot echte 100% kansen kwam de ploeg niet. Johan Vriesema kwam er nog in voor Koen de Vries en FIT Boys ging achterin één-op-één spelen om nog iets te forceren. De klokt tikte door in het nadeel van FIT Boys en rond de 93e minuut floot scheidsrechter Nijboer deze wedstrijd de boeken in. Door de snelle 0 – 2 liep FIT Boys deze wedstrijd achter de feiten aan en wist de achterstand niet meer te repareren. De 3 punten gingen zo mee naar Hollandscheveld.

Volgende week zaterdag 30 september om 14:30 uur speelt FIT Boys uit tegen nieuwkomer in het zaterdagvoetbal en de 4e klasse F LEO Loon. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Koen de Vries (71e Johan Vriesema), Jako van Faassen (62e Leon Timmerman), Mart Oosting, Giel Stahlmecke (62e Gerjan Hoogenberg), Jelmer van Dijk (45e Daniël van der West), Marrin Strijker en Lars Hilberts.

Pupil van de Week: Milan de Kuijer