‘Oud’ FIT Boys 7×7 45+1 team bezoekt Berlijn

10 september 2023
de Webmaster

Het Restaurant Palas-team, of te wel FIT Boys 7×7 45+1 (de oude samenstelling), ging wederom op meditatieweekend. Vorig jaar werd Dublin aangedaan en dit jaar stond Berlijn op het programma. Het werd weer een memorabel weekend met veel cultuur en afscheid.

Donderdag stapte bijna de gehele groep, Bert had zich verslapen en werd naar Almelo gebracht, in de trein naar Zwolle. Via Almelo werd de treinreis ingezet naar Berlin Hauptbahn. In Berlijn aangekomen werd na een korte wandeling het Hotel Kima in een zijstraat van de Kurfürstendamm aangedaan. Snel vertrok de groep naar het centrum om de eerste cultuur op te snuiven. De avond eindigde bij sportcafé Belushi’s Bar om Nederland – Griekenland te kijken. De 3 – 0 overwinning werd nog even in de stad gevierd en daarna werden de mandjes opgezocht.

Vrijdag startte de dag met een fietstoertocht door de stad met een Belgische/Nederlands sprekende dame als gids. Hoe toepasselijk staan er 15 groen-gele fietsen, uit Den Haag, voor de mannen klaar. De toertocht voerde langs tal van memorabele plekken, o.a. de muur (de delen die er nog staan), het voormalig station van Berlijn (grootste van Europa voor de 2e wereldoorlog), checkpoint Charlie, Brandburger Tor. Na een goede lunch ging een deel van de groep nog naar het niet meer in gebruik zijnde Berlin Tempelhof, voor en in de oorlogsjaren de grootste luchthaven van Europa. Nu wordt het gebruikt als stadpark. ’s avonds wordt er na een goed diner nog een terrasje gepakt en is het weer bedtijd.

Zaterdag bezoekt de groep het Joods Museum Berlijn. Een indrukwekkende ochtend. In het Museum is de historie van de Joden in Berlijn/Duitsland te zien voor, tijdens en na de 2e wereldoorlog. Op een muur valt te lezen: Remember….

De middag wordt er in de buurt van checkpoint Charlie geluncht en is er het afscheidsmoment. Carl neemt het woord en dankt alle afscheid nemende spelers: Hans Leegstra, Albert ‘Heintje’ Martens (gaat toch door), Hein Hepping (treed waarschijnlijk toe tot de staf), Wim Stevens, Marcel ‘Kalou’ de Bruijn, JB de Boer, Gerard Schans (gaat een treetje lager spelen in 45+2) en Carl zelf (ook naar 45+2 en wordt toegesproken door Gerard en Wim). Een emotioneel moment, want diverse spelers kennen elkaar al 40 – 45 jaar en spelen ook al ruim 20 jaar samen. ’s avonds na het eten bij de Vietnamees (met stokjes) wordt de Irish Pub bezocht, waar live muziek is. Ook word er nog een beroemde drummer gespot, die zijn drumkunsten met behulp van de Vietnamese stokjes laat horen. Sommigen waren daarna de weg kwijt (1,6 km lopen naar het hotel in 1,5 uur) of bezochten nog de Currywurst-bar.

Zondag was de terugreisdag en gelukkig had reisleider Wim een slaaptrein geboekt. Met Wim is één van de reisleiders genoemd. Daarnaast heeft Ebele Jan veel voorbereidend werk gedaan samen met Carl. Petje op!

Rond 7 uur ’s avonds kwam het team aan op station Beilen en was wederom een memorabel teamweekend ten einde. Die voegen we weer toe aan de lijst! Check! Bedankt deelnemers! “Wir sollten nicht vergessen”, misschien wel het thema van het bezoek aan deze bijzondere en mooie stad die voor de val van de muur Oost- en West-Berlijn was en waar de littekens van de 2e Wereldoorlog nog duidelijk zichtbaar zijn.

Historie weekenden weg

2023: Berlijn

2022: Dublin

2019: Barcelona

2018: Bremen

2017: Praag

2016 en eerder (ook als FIT Boys 5 en later 4): Delden, Düsseldorf, Amsterdam, Köln, Schiermonnikoog, Hamburg en Gent.