Ouderwets gezellige FIT Boys Familiedag

8 juni 2024
de Webmaster

De weergoden waren FIT Boys gunstig gezind. Het bleef bij een kort buitje net voordat de zeskamp begon en een flinke regenbui tijdens de penalty’s. Voor de rest een droge en bij vlagen een zonnige familiedag waar het familiegehalte hoog was. En zo hoort het ook op een familiedag.

Rond 12:00 uur starten op veld 2 de wedstrijden van de JO10 tot en met de JO14 tegen hun vaders. De jonge FIT Boys-talenten kwamen niet altijd als winnaar uit de strijd. Diverse vaders lieten zien ook over de nodige talenten te beschikken. Na afloop van de wedstrijden nog de penalty’s en toen konden alle deelnemers en toeschouwers zich gaan begeven naar het hoofdveld voor de zeskamp.

Er streden 8 teams om de eer en de eeuwige roem. De familiedagorganisatie had een paar leuke spellen bedacht en voor de allerkleinsten was er een springkussen. Er werd fanatiek gestreden bij o.a. de krattenrace, kruiwagenrace, klompgolf en buikschuiven. Na het tellen van de resultaten was ZZ Top de winnaar.

Vervolgens verplaatsten alle aanwezigen, en dat werden gedurende de dag er steeds meer, zich naar veld 2 voor de befaamde en beroemde wedstrijden van de moeders tegen de F-jes. Tegenwoordig zijn dat De Bengels en de JO7 tot en met de JO9 en op maar liefst 6 velden werden de wedstrijdjes gespeeld. En hoe goed de moeders ook hun best deden, ze moesten het afleggen tegen hun kids. Dat is logisch. Na afloop een mooie roos voor alle moeders en samen met de kids op de foto.

Daarna verplaatsten alle aanwezigen zich naar het terras bij de FIT Boys-kantine en naar de kantine zelf. De bakplaat ging aan voor een broodje hamburger of worst. Celena en Marieke hadden het heel druk om alle magen gevuld te krijgen en na een uur bakken waren ze ook uitverkocht. Voorzitter Annemieke Westra nam het woord en bedankte de organisatie voor deze mooie dag. Niek Schutten rijkte de klaverjasbokaal uit aan winnaar Peter van Gelder. Vervolgens nam Robbert Dijkema het woord en hij presenteerde het nieuwe Jeugd Beleidsplan en overhandigde het eerste exemplaar aan Annemieke. Daarna was het tijd voor de verenigingsprijzen en Annemieke riep de winnaars, na een korte introductie, naar voren:

  • Jeugdvoetballer van het Jaar: Matthijs Jonker (de aanvoerder en sterke verdediger van JO14-1)
  • Voetballer van het Jaar: Mart Oosting (debuteerde op 16 jarige leeftijd in het 1e elftal en is inmiddels vaste waarde)
  • Topscoorder van het Jaar: Ivo van Ewijk (26 doelpunten)
  • Vrijwilliger van het Jaar: Harjan Scholing (besteed heel veel uren aan het onderhoud van ons sportpark)
  • Blunderbokaal (Oogklep): Bert-Jan Sijbon (hield staande bij de paal een inzet van de tegenstander tegen (alles voor de winst))

Daarna kon er wat gegeten en gedronken worden tot de klok van zeven uur, toen was het tijd voor de befaamde en beroemde FIT Boys penaltybokaal. De organisatie had oud 1e elftalkeeper Peter Jan Oosting en jong talent Kjel Stahlmecke gestrikt om te keepen. En die beide mannen passeer je niet zomaar. Beide deden ook zelf mee en, na een flinke regenbui, Peter Jan kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd!

De menigte had zich door de regen al verplaatst naar de FIT Boys-kantine, waar het tot in de late uurtjes nog gezellig bleef. Er kwamen zelfs nog enkele bezoekers van de familiedag van de buurman langs, omdat deze al afgelopen was.

Al met al weer een heel gezellige familiedag waar veel deelnemers en toeschouwers op af kwamen en weer een ouderwetse zeskamp, zoals in vroegere jaren ook plaatsvond. Een groot woord van dank gaat uit naar de organisatie van deze topdag en alle vrijwilligers bij de velden, de spellen, de bakplaat en de bar en keuken. Jullie zijn allemaal toppers! Petje op!

Einde seizoen! Zomerstop! Doei!