Pesse VR1 wint Jumbo Vrouwen Zaaltoernooi 2019

19 januari 2019
de Webmaster

Zaterdagavond 19 januari stond de finale van het FIT Boys Jumbo Mulder Vrouwen Zaaltoernooi 2019 (8e editie) op stapel. Via de voorrondes op 12 januari hadden zich 8 ploegen geplaatst, te weten: ST Beilen/FIT Boys VR1 & Zaal VR1, Pesse VR1, HS’88 VR1, Grenzland Laarwald VR1, Zwartemeerse Boys VR1, Witteveense Boys VR1 (zij kwamen in de plaats van ACV V2 die had afgezegd) en NWVV/Titan VR1. In twee poules van 4 werd er gestreden om een plekje in de kruisfinales. In Poule A was het spannend en lagen de teams qua niveau dicht bij elkaar. Uiteindelijk plaatsten Grenzland Laarwald en Pesse zich voor de kruisfinales. Poule B was een sterke poule met HS’88 als sterkste en ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 als goede tweede. ST Beilen/FIT Boys VR1 werd 3e en ging zo spelen om de 5e/6e plek.

Allereerst werden na een korte pauze de kruisfinales gespeeld. Met name de 1e wedstrijd werd een ware thriller. Omdat het in de reguliere speeltijd gelijk was gebleven, moesten penalty’s de beslissing brengen en er waren totaal 20 penalty’s nodig om de beslissing te brengen. Voor iedereen was het een zenuwslopende reeks, maar voor Wieke in het bijzonder. Toch moest zij plaatsnemen achter de bal en schoot raak! Uiteindelijk won het vrouwenzaalteam deze serie en plaatste zich zo voor de finale (8 – 9). In de andere finale was Pesse VR1 te sterk voor de winnaar van vorig jaar HS’88 VR1 (2 – 1). In de wedstrijd om de 7e en 8e plek won Zwartemeerse Boys VR1 met 2 – 1 van Witteveense Boys VR1. Om de 5e en 6e plek ging het tussen NWVV/Titan VR1 en ST Beilen/FIT Boys VR1 en door twee doelpunten van Danitsja vd Werff won ST VR1 met 2 – 0. Het tweede doelpunt van Danitsja was een juweeltje. Ze trok van rechts naar binnen en schoot met links in de linker kruising.

Na weer een korte pauze was het eerst tijd voor de Troostfinale tussen Grenzland Laarwald VR1 en HS’88 VR1. HS’88 was daarin in het sterkste en kwam met 0 – 2 voor. Grenzland deed nog iets terug en kwam op 1 – 2, maar meer zat er niet in. Zo werd de winnaar van vorig jaar HS’88 VR1 derde. In de finale was er sprake van een eenzijdige wedstrijd. Pesse VR1 was duidelijk een maatje te groot voor ST Beilen/FIT Boys zaal VR1. Via een penalty (na hands) en een regulier doelpunt kwam Pesse VR1 op een 0 – 2 voorsprong en eigenlijk kreeg ST zaal VR1 geen echte 100% kan op een doelpunt. Het moest vooral verdedigen en de schade beperkt houden. Toch perste het er nog een slotoffensief uit onder luide aanmoedigingen van de fans op de tribune. Het wilde niet meer lukken en zo kroonde Pesse VR1 zich tot winnaar van het 8e FIT Boys Jumbo Mulder Vrouwen Zaaltoernooi 2019. Gefeliciteerd! Een terechte kampioen!

Na afloop was er een woord van dank voor de organisatie. Rienk van Ewijk, DaniĆ«l van der West en Matthijs Boer hadden de gehele organisatie in handen en alles liep op rolletjes en was strak georganiseerd. Ook werden beide scheidsrechters Martina Boer en Roelf Doornbos bedankt voor het fluiten van de wedstrijden. Zij floten de gehele avond samen alle wedstrijden, totaal 18. Een topprestatie! Bedankt! Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Op de 3e plaats eindigde HS’88 en zij kregen een bokaal en envelop met inhoud. 2e werden de dames van ST Beilen/FIT Boys zaal VR1 en zij haalden als team de prijs op. Misschien wel kenmerkend voor dit vriendinnenteam. En als laatste kwam de aanvoerder van Pesse naar voren en ontving de bokaal voor de 1e prijs en de wisselbokaal, de kampioensschaal. Daarna bleef het nog lang gezellig in de kantine van de Drenthehal, waar de familie Poede de catering weer uitstekend op orde had (Bedankt!), mede door de opzwepende muziek gedraaid door DJ Noah Winkelman.

Volgend jaar volgt zeker de 9e editie van het FIT Boys Jumbo Mulder Vrouwen Zaaltoernooi en wie weet dan nog iets groter. Er zitten nog mooie plannen in het vat.

Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden tijdens de finale-avond.

De Foto’s (fotograaf: Maurits Beuling)