Raadsvergadering kleurt groen-geel-zwart

29 oktober 2015
de Webmaster

17 oktober werd een brandbrief op de FIT Boys-site geplaatst. Het duurde even maar op 28 oktober pikten diverse media, waaronder RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden, het nieuws en de brandbrief op. De PvdA heeft in de raadsvergadering van 29 oktober vragen gesteld aan Wethouder Lohuis over de toestand van de velden op Sportpark Noord-West. D66 en Gemeentebelangen dienden een motie in waarin ze pleiten voor een ontkoppeling van de komst van de gezamenlijke school en de toezegging van de gemeenteraad voor kunstgras op Sportpark Noord-West.

Donderdagavond om 20:00 uur stroomt de raadszaal op het gemeentehuis in Beilen niet alleen vol met raadsleden. Jeugdvoetballers van vv Beilen en cvv FIT Boys nemen in voetbaltenue en met laarzen aan plaats op de publieke tribune. De boodschap is duidelijk en met bedaarde stem scanderen de voetballers “Wij willen kunstgras”. De toon is gezet en het onderwerp wordt direct behandeld.

PvdA Midden-Drenthe ‏stelt wethouder Lohuis vragen over de problematiek op Sportpark Noord-West. De wethouder pleit volgens raadslid Jan Jonker van Gemeentebelangen voor onderzoek op onderzoek. Volgens de wethouder lopen de overleggen met beide verenigingen al en volgt er zo spoedig mogelijk een integraal plan voor het onderhoud van het terrein. PvdA steunt de motie van D66 niet en denkt dat een andere oplossing (welke?) beter is, daar waar én kunstgras (trainen en wedstrijden spelen ook in de wintermaanden) én de aanpak van de velden (afwatering, drainage, grondsamenstelling/-ophoging) de ultieme oplossing is. Uiteindelijk neemt de wethouder de motie van D66 toch over en koppelt de komt van kunstgras dus los van de komst van de gezamenlijke middelbare school. In het eerste kwartaal van 2016 zal de wethouder met een concrete oplossing komen voor de problematiek.

De beide verenigingen, cvv FIT Boys en vv Beilen, kijken uit naar dit integrale plan/de oplossing van de wethouder begin 2016. Het eerstvolgende weekend dat er door regenval afgelastingen zullen zijn op Sportpark Noord-West is de wethouder overigens van harte uitgenodigd om op zijn nette schoenen het sportpark en de trainingsvelden te betreden.