Rabobank reikt FIT Boys verenigingsprijzen uit

2 juni 2018
de Webmaster

Tijdens de Rabobank FIT Boys Familiedag waren bankmedewerksters Karin Grit en Gea Zijlstra aanwezig om de verenigingsprijzen uit te reiken en kampioen FIT Boys JO13-1 in het zonnetje te zetten. Hoewel de dag wat weifelend begon, zowel qua belangstelling als ook qua weer, stroomde het FIT Boys-terras en de kantine goed vol voor een drankje, de verenigingsprijzen, andere officiële momenten en de (terug van weggeweest) penaltybokaal. Zo kan FIT Boys terug kijken op een hele mooie en gezellige afsluiting van het voetbalseizoen en een speciaal woord van dank gaat uit naar onze activiteitencommissie en alle vrijwilligers die in wat voor vorm of hoedanigheid hun handen uit de mouwen hebben gestoken deze dag. BEDANKT TOPPERS! Daar nemen wij ons petje voor op!

Zoals gezegd begon de dag met wat regen en bewolking. Dat had effect op de opkomst bij het spellencircuit, die wat tegen viel. Toch volgde alle jeugd en senioren het circuit met veel plezier. Tobbedansen was favoriet en heel wat deelnemers presteerden het toch om aan het einde de bel te luiden. Toen de kruiddampen waren opgetrokken, kon iedereen moe en nat het veld verlaten en ruimde de organisatie alles vlot weer op. Er was aan de inwendige mens gedacht en er werden overheerlijke broodjes hamburger en worst verkocht.

De middag was het de beurt aan de Moeders tegen de F-jes. Op 3 velden streden de moeders, uitgedost in zomerse uitfitten of als ziekenhuispatiënten, tegen hun zonen en dochters. Uiteraard wonnen de F-jes, want die moeders kunnen er helemaal niks van. Daarna een roos voor alle moeders en samen op de foto. Ondertussen speelde FIT Boys 3 nog een competitiewedstrijd en won die met 9 – 0 van Alcides 1.

Daarna stroomde het terras en de FIT Boys-kantine vol met deelnemers, leden en familieleden. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek verzorgd door Noah Winkelman genoot iedereen van de gezelligheid en de zon die zich heel af en toe kort liet zien. Johan Boer kondigde het officiële gedeelte aan en er werd allereerst afscheid genomen van trainers, leiders en vrijwilligers. Martin Datema en Ruud Seubring namen namens FIT Boys 1 afscheid van trainer/coach Alex Padding en grensrechter Hendrik Dekker. Alex heeft een nieuwe club gevonden (VIOS) en Hendrik hangt de vlag aan de wilgen. Beiden kregen een woord van dank en een schilderij gemaakt door JB de Boer (dank!). Materiaalman Erwin Zomer presenteerde het nieuwe FIT Boys-shirt, want vanaf volgend seizoen krijgen alle FIT Boys-teams nieuwe tenues inclusief een aantal bestaande en nieuwe sponsoren op de borst.

Toen was het tijd voor de verenigingsprijzen en die werden dus, zoals gezegd uitgereikt door Karin Grit en Gea Zijlstra van de Rabobank. De volgende prijzen werden uitgereikt:
– Jeugdspeler van het Jaar: Bing Zwikker
– Speler van het Jaar: Jeroen Ebbinge
– Topscoorder van het Jaar: Klaas Sanders & Berjon Groenink
– Verslaggever van het Jaar (Erik Jans bokaal): Albert Gerding
– Vrijwilliger van het Jaar: Geert Smit
– Blunderbokaal / Oogklep: Jan Jonink
– Seubring Bloembollen Bokaal: Peter van Gelder

Voor de Vrijwilliger van het Jaar had sponsor Restaurant Pala’s nog een mooie prijs beschikbaar gesteld. Een Waardebon ter waarde van € 50,=. Bedankt Ferat! Aanwezige sponsoren Melk Scoort en Sport 2000 Combi Sport Beilen tekenden hun sponsorcontract.

Het laatste onderdeel, terug van weggeweest, was aanstaande. Een groot deel van de aanwezigen verplaatste zich naar veld 4 voor de FIT Boys Penaltybokaal. Drie keepers verdedigden het doel: PeterJan Oosting, Robert Haandrikman en Mark Hessels. Jeugdspelers Roan Koster en Leon Tamming deden het erg goed. Roan haalde zelfs de finale met enkele zeer strak ingeschoten penalty’s. In de finale trof hij Matthijs Bonnen en na een serie van 3 keer 2 penalty’s miste Roan en won Matthijs.

En zo liep ook deze zeer geslaagde 29e familiedag ten einde (1e familiedag was in 1989 (dank Altjo)). In vroegere jaren (vanaf 1978) was er ook al een seizoen afsluiting op De Venne, maar dat had de naam Familiedag nog niet. Het toenmalige PR-team organiseerde een wedstrijd tussen een seniorenteam en een Sterrenteam en na afloop werden de verenigingsprijzen (topscoorder, speler, journalist en keeper) uitgereikt. Totaal dus al 40 jaar ‘seizoen afsluiting’ historie! Een mooie traditie die volgend seizoen ook zeker weer een vervolg gaat krijgen.