Respect voor de barman en keukenmedewerker

3 oktober 2015
de Webmaster

FIT Boys heeft een hele grote groep vrijwilligers, zo’n 200 in getal. Zij zorgen er week in week uit weer voor dat alle leden en bezoekers van FIT Boys kunnen voetballen en voetballen kunnen kijken. Materiaalman Harm Meijering stond enkele weken geleden al in het zonnetje op ‘De Dag van de Materiaalman’. De scheidsrechter zijn van 3 tot en met 11 oktober aan de beurt en vandaag speciale aandacht voor alle bar- en keukenmedewerkers van FIT Boys. Dit stuk is een eerbetoon aan alle bar- en keukenmedewerkers van FIT Boys!

Een broodje kaas en een AA met oranje dop. We hebben zo wedstrijdbespreking. Begint om één uur. Vijf koffie. Twee cola en een gevulde koek. twee AA met rode dop. Zestig koppen thee. dertig bekers ranja. Vier koffie en een thee. Zes bier. Kan de TV ook op npo3 voor het volleybal? Jan Koster, weet jij hoe die TV werkt? Ja, hij doet het. Eens kijken wat de meiden van Oranje tijdens de halve finale van het EK volleybal doen. Twee AA met blauwe dop. Hebben jullie fristi? Nee? Doe dan maar ranja. Twee thee en een zakje snoep. Tien bier, één radler en een blik. Wat heb je gedaan? Gewonnen? Super. Twee bier, een patatje mayo en een balletje mayo. Penalty in de laatste minuut en toch nog gewonnen. Klasse! Een broodje hamburger speciaal, een patatje met, twee cola en en radler. Wie heeft een broodje kroket bestelt? Vijftien bier. En? Verloren? Jammer. Acht bier, twee blikken en twee zakken chips. Houd het wisselgeld maar als fooi. Tien bier. vier cola. Mag ik nog elf bier en een radler. Nu al laatste ronde? De kantine zit nog helemaal vol. Het is pas zes uur. Vijftien bier en een cola. Vijf bier. Tien bier en twee blikken. Zullen we nog twee bier nemen? Kan het nog? Zes volle vuilniszakken. Dertig lege flesje radler. Vijftig bierviltjes. Kassa tellen. Keuken schoonmaken en alles afwassen. Bezem erdoor, blik en veger erbij. Kunnen we nog bier krijgen? Was het echt de laatste ronde? Heb ik niet gehoord. Ja, het is al kwart voor zeven. Gaan we nog eten bij De Zwaan. Jongens, zo wegwezen. Wij willen ook naar huis. Wij zijn ook maar vrijwilligers. Bedankt en tot de volgende keer. Rustig aan doen vanavond. O, doe je toch niet. Laatste pilsje. Tevreden terugkijken op een drukke dag. We hebben het weer gefikst. Bedankt!

Barman Jan Stevens en stagiaire Olav achter de bar, Jan Marcel Lunenborg en Erna in de keuken. En ik mag met ze samenwerken vanmiddag. Een genot! Jan weet alles van het reilen en zeilen achter de bar. Olav staat ook zijn mannetje en helpt overal mee. Jan Marcel en Ria hebben het goed voor elkaar in de keuken en maken de bestellingen razendsnel klaar. Tijdens de wedstrijden is er ook nog even tijd voor een praatje en kijken we met een schuin oog volleybal. In de rust van de wedstrijd van het eerste helpen Aard Zuring en Harald Kamps spontaan met koffieschenken (Bedankt!). Het is hard werken en samenwerken. Het is waardering en geduld krijgen van de mensen aan de bar. Je hebt maar een paar handen. Jan en ik bedanken Jan Marcel en Erna voor de leuke middag en hun inzet. We bedanken Olav dat hij een middagje heeft meegelopen en -geholpen. En Jan en ik bedanken elkaar. Het liep gesmeerd en we hielpen elkaar waar het kon.

En nu? Nu moe maar voldaan op de bank…. Een middagje barman gespeeld bij mijn cluppie. Bij FIT Boys. Mooie warme club. Niet de grootste of de beste, wel groots in daden en beleving. Met en voor elkaar.

Tot de volgende keer!
Maurits.