Schoolvoetbal ondanks slechte weer groot succes

12 april 2017
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Op woensdagmiddag verzamelden de voetbalteams van de scholen uit de gemeente Midden-Drenthe zich in en rondom de FIT Boys-kantine en -bestuurskamer voor het jaarlijks terugkerende Schoolvoetbaltoernooi. Bijna had dit toernooi op zijn gat gelegen en was het niet doorgegaan. Doordat FIT Boys de ‘keeper’handschoen heeft opgepakt, ging het toernooi toch door. Van heel veel scholen, leerlingen en ouders kreeg de organisatie de complimenten. En terecht. De organisatie onder leiding van Johan Boer en Matthijs Boer en Marvin Wienen (vanuit hun opleiding Sport en Bewegen) stond als een huis. Het inschrijven verliep prima, de speelschema’s draaiden op volle toeren, voor alle wedstrijden waren er scheidsrechters en er was voldoende kantine-personeel in de FIT Boys-kantine. Bij deze kantineheren van de FIT Boys donderdagochtendploeg, de klusploeg van FIT Boys op Sportpark Noord-West, was wel enige teleurstelling over het open zijn van de andere kantine. Maar daarover is op bestuurlijk niveau al contact geweest.

Dan het toernooi zelf. Wat een plezier en beleving bij alle spelers en speelsters en hun coaches en ouders. En er liepen heel wat talenten op de velden rond, talenten die vaak nog niet bij een voetbalclub zijn aangesloten. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Elke nieuwe speler en speelster is altijd welkom bij de club. De meisjes speelden op de pupillenvelden 7 tegen 7. De velden leken wat klein, maar voor heel veel speelsters zonder voetbalervaring was dit juist prima. Ondanks de regen, die naarmate de middag vorderde behoorlijk doorzette, hadden de meisjes veel plezier en was er voldoende strijd. Uiteindelijk was de eindstand bij de meisjes op de eerste plaats De Harm Smeenge, tweede Zuiderenk, derde Hiekernust en vierde De Lindelaar. Harm Smeenge, gefeliciteerd en succes in de volgende ronde!

Bij de jongens waren er spannende poulewedstrijden en de jongens speelden op groot veld 11 tegen 11. Toen de kruiddampen in de 3 poules waren opgetrokken waren er 4 teams bekend voor de kruisfinales, namelijk De Eshorst (Beilen), De Beatrix (Beilen), De Lindelaar (Westerbork) en De Bosvlinder (Hooghalen). Het tweede team van De Eshorst miste de kruisfinale maar net op doelsaldo. In de kruisfinales wonnen De Eshorst en De Beatrix en zo werd de finale een ‘FIT Boys’-onderonsje. Veel spelers uit de JO13- en JO11-teams van FIT Boys maakten hun opwachting in de finalewedstrijd en die was razend spannend. Na 15 minuten spelen was het nog 0 – 0 met kansjes voor beide teams. Penalty’s moesten de beslissing brengen en na 11 penalty’s miste De Eshorst net één keer vaker dan De Beatrix. Zo won de Beatrix en gaan zij door naar de volgende ronde. Gefeliciteerd en succes!

Ondanks het weer kan FIT Boys en de organisatie op een prachtige en succesvolle dag terugkijken. Er was alom lof voor Johan Boer en zijn mannen en vrouwen van de organisatie. Volgend jaar weer bij FIT Boys!