Spectaculair scoreverloop, Wildervank en FIT Boys eindigt in 4 – 4

2 december 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zaterdagmiddag op bezoek in Wildervank om tegen de plaatselijke vv te spelen. Het zou een wedstrijd worden met twee gezichten. De eerste helft een beter FIT Boys dat met gemak met 1 – 4 had kunnen gaan rusten (het bleef 1 – 3). De tweede helft een opportunistisch spelend Wildervank dat met de lange bal veel gevaar stichtte en op 4 – 3 kwam, maar de Man of the Match Lars Hilberts maakte in extremis de 4 – 4.

De wedstrijd startte voor FIT Boys nog aftastend. Wildervank speelde met 2 spitsen en het was even zoeken naar het juiste antwoord, maar die werd snel gevonden. FIT Boys had vaker de bal, zonder echt kansen te krijgen. De eerste de beste corner van Wildervank vloog binnen. De bal werd bij de eerste paal goed ingekopt (11e Joost Wolthuis, 1 – 0). Maar FIT Boys vond razendsnel het antwoord. 2 minuten later maakte Lars Hilberts al weer gelijk (13e 1 – 1). Daarna had FIT Boys het betere van het spel en moest Wildervank vooral verdedigen. Toch was Wildervank bij spelhervattingen (corners en vrije ballen) gevaarlijk, maar scoorde niet. Dat deed FIT Boys uiteindelijk wel. Eerst werd Marrin Strijker al binnen de zestien gevloerd en leek er een penalty te volgen, maar scheidsrechter Westerloo gaf een vrije bal voor buitenspel, terwijl de Wildervank-grensrechter helemaal niet vlagde. Even later werd wederom een FIT Boys-speler binnen de beruchte lijnen gevloerd en nu ging de bal wel op de stip. Leon Timmerman nam plaats achter de bal en schoot via de vingertoppen van de Wildervank-keeper raak (25e 1 – 2). Enkele minuten later drukte FIT Boys door en Lars Hilberts kan met een bekeken schot vanaf de rand zestien scoren (43e 1 – 3). Vlak voor de rust zette FIT Boys goed druk vooruit, veroverde de bal en Giel Stahlmecke kreeg op de rand zestien de bal. Naast hem stond de volledig vrijstaande Leon Timmerman, die zo de zestien in kon. Giel schoot zelf, maar net langs de verkeerde kant van de paal. De ultieme kans op de mokerslag voor Wildervank, de 1 – 4. Rust.

Na de rust tapte Wildervank uit een ander vaatje. Het stond veel hoger op het veld en speelde vooral de lange bal op hun grote spitsen. De tweede bal viel te vaak ook voor Wildervank en FIT Boys kwam niet onder de druk uit en vergat ook gewoon te voetballen, te combineren. Wildervank kreeg weer diverse vrije ballen en corners en won de duels in de lucht en drukte FIT Boys ver terug. In de 67e minuut viel de 2 – 3 (Joost Wolthuis) en dat was het sein voor de rood-witten om nog meer druk te ontwikkelen. 10 minuten later viel ook de 3 – 3 (Yko Smits) na een overtreding in de zestien en een toegekende penalty. En nog kwam FIT Boys niet makkelijk onder de druk uit en in de 85e minuut had Wildervank de stand compleet omgedraaid en scoorde de 4 – 3. Zou FIT Boys, na een zo’n prima eerste helft, hier dan puntverlies leiden? Dan had Wildervank buiten Man of the Match Lars Hilberts gerekend. FIT Boys kreeg net buiten de zestien een vrije bal en Lars nam plaats achter de bal en met een harde schuiver verschalkte hij de Wildervank-keeper en maakte de 4 – 4. Toch nog een punt en over de hele wedstrijd gezien ook wel een terechte uitslag.

Volgende week zaterdag speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur de laatste competitieronde voor de winterstop tegen sv Borger. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Eddy Nieuwenburg.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Corné van den Berg, Johan Vriesema, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen (65e Jako van Faassen), Marrin Strijker (75e Jelmer van Dijk), Leon Timmerman (65e Daniël van der West) en Lars Hilberts.