Sportpark Noord-West gastheer EK-team Slovenië O19

26 maart 2019

Update 26 maart: Deceptie voor Oranje O19, Slovenië O19 wint laatste wedstrijd

Oranje O19 ontbreekt aankomende zomer op het EK in Armenië. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg verloor dinsdagavond van Spanje. Oranje had op eigen veld tegen de Spanjaarden genoeg aan een gelijkspel, maar liep in de laatste minuut van de wedstrijd uiteindelijk tegen een catastrofale nederlaag aan: 0-1.

Nederland had zijn eerste twee kwalificatieduels gewonnen van Wales en Slovenië, waardoor men de wedstrijd tegen Spanje begon als koploper in de poule. Oranje had aan een gelijkspel dus voldoende om kwalificatie voor het EK veilig te stellen en leek hard op weg het benodigde punt veilig te stellen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest Oranje echter toch nog capituleren op een inzet van Barcelona-speler Alejandro Marqués. Daardoor heeft Nederland zijn eerste plek in de poule moeten afstaan aan Spanje, dat zich in plaats van Oranje mag gaan opmaken voor het EK in Armenië.

Opstelling Oranje O19: Scherpen; Geertruida, Van den Berg, Botman (90. Ekkelenkamp), Bakker; Reis, Kökçü (60. Gravenberch), Burger (77. P. Koopmeiners); Ihattaren (78. Aboukhlal), Redan (60. Zirkzee), Castillo.

Slovenië O19 won zijn laatste kwalificatiewedstrijd wel met 3 – 0 van Wales O19 en werd zo 3e in de poule. We hopen dat Slovenië met veel plezier op ons mooie Sportpark Noord-West getraind heeft. Misschien tot een volgende keer.

Update 25 maart: Laatste training voor Slovenië op Sportpark Noord-West

Slovenië werkte vanavond, maandagavond 25 maart, de laatste training af op Sportpark Noord-West. De ploeg speelt dinsdagavond 26 maart om 19:00 uur in Assen bij Achilles’94 de laatste wedstrijd in de poule tegen Wales O19. Het is een wedstrijd om des kijzers baard. Beide ploegen kunnen zich niet meer plaatsen voor het EK.

Nederland O19 speelt om 19:00 uur bij HHC in Hardenberg tegen Spanje O19. Bij een gelijkspel of winst plaatst Nederland O19 zich voor het EK. Wint Spanje O19 dan plaatsen zij zich voor het EK.

Update 23 maart: Nederland wint ook 2e wedstrijden van Slovenië

Eerder deze week was een late treffer van Sepp van den Berg nodig om in Wales het eerste duel met 1-2 te winnen. In Assen viel de beslissende treffer van Nederland tegen groepsgenoot Slovenië een stuk sneller. Feyenoorder Geertruida zorgde in de twaalfde minuut al voor de openingstreffer, terwijl Castillo in de slotminuut een pingel verzilverde.

Door de overwinning gaat Oranje aan kop in de elitegroep. Spanje won van Wales met 5 – 1 en heeft 4 punten. Dinsdag wacht een thuiswedstrijd tegen Spanje en dan zal de beslissing in deze kwalificatiepoule vallen.

Opstelling O19: Scherpen; Geertruida, Van den Berg, Botman, Bakker; Reis, Kökçü (69, Ekkelenkamp), Burger; Ihattaren (69, Aboukhlal), Redan (77, Zirkzee), Castillo.

Update 20 maart: Nederland wint in extremis

Slovenië heeft zijn eerste kwalificatiewedstrijd in Assen bij Achilles’94 gelijkgespeeld met 1 – 1 tegen Spanje O19. Abel Ruiz scoorde in de 56e minuut de 1 – 0, maar in de 90e minuut redde O. Kregar een punt voor Slovenië (1 – 1).

Vanavond om 19:00 uur speelde Nederland O19 tegen Wales O19 bij HHC in Hardenberg. Oranje O19 leek op sportpark De Boshoek in Hardenberg schlemielig de winst te verspelen tegen Wales, toen Christian Norton (Southampton) scoorde in de laatste minuut. Nederland had gedurende de wedstrijd een groot overwicht, maar alleen Juan Familia Castillo (Chelsea) kon dat omzetten in een doelpunt.

Na het doelpunt van Norton bleven er vijf minuten blessuretijd over. Dat was voor Van den Berg (17) voldoende om op aangeven van invaller Joshua Zirkzee (Bayern München) de wedstrijd alsnog te beslissen.

Dankzij de overwinning is Oranje O19 leider na de eerste speeldag, omdat het duel tussen Spanje en Slovenië in een gelijkspel eindigde (1 – 1). Nederland speelt zaterdag in Assen tegen Slovenië, de beslissing over plaatsing valt bij het laatste duel, dinsdag in Hardenberg (19.00 uur). De winnaar speelt komende zomer het EK in Armenië.

Update 19 maart

Slovenië heeft de eerste training op Sportpark Noord-West er op zitten. Maandag had de UEFA het hoofdveld goedgekeurd en dinsdag 19 maart om 16:30 uur werkte Slovenië, sommigen dachten dat het Servië was, zijn eerste training af. 20 maart traint de ploeg niet, want dan werkt het de eerste kwalificatiewedstrijd af in Assen op het Achilles’94-complex om 16:30 uur tegen Spanje O19.

Donderdag 21 maart traint Slovenië weer en dan om 11:00 uur.

Slovenië, Nederland, Wales en Spanje O19 spelen een kwalificatietoernooi in Nederland voor een ticket voor het EK 2019 in Armenië, dat het eindtoernooi van 14 tot 27 juli organiseert.

De wedstrijden in Nederland worden gespeeld in Assen op het sportpark van Achilles 1894 en in Hardenberg bij HHC Hardenberg. Het programma:

• woensdag 20 mrt, 19:00 uur: Wales O19 – Nederland O19 (Hardenberg)
  • woensdag 20 mrt, 16:30 uur: Spanje O19 – Slovenië O19 (Assen)
  • zaterdag 23 mrt, 13:00 uur: Spanje O19 – Wales O19 (Hardenberg)
  • zaterdag 23 mrt, 16:00 uur: Nederland O19 – Slovenië O19 (Assen)
  • dinsdag 26 mrt, 19:00 uur: Nederland O19 – Spanje O19 (Hardenberg)
  • dinsdag 26 mrt, 19:00 uur: Slovenië O19 – Wales O19 (Assen)

De KNVB heeft Stichting Sportpark Noord-West benaderd om in voorbereiding op de EK kwalificatie O19 de trainingen van de Sloveense ploeg op ons sportpark te kunnen laten plaatsvinden. Aanstaande maandag wordt het hoofdveld door de UEFA gekeurd, waarna er na eventuele goedkeuring op de volgende dagen wordt getraind:

• 19 maart om 16:30 uur
  • 21 maart om 11:00 uur
  • 22 maart om 16:00 uur
  • 24 maart om 11:00 uur
  • 25 maart om 19:00 uur

CHECK HIER de selectie van Nederland O19. En CHECK HIER de selectie van Slovenië en de resultaten. Misschien leuk om de wedstrijden in Assen met je team te bezoeken.