ST Beilen/FIT Boys MO17-1 kan kampioen worden

14 mei 2018

De Garantiemakelaar Hup & Fidom-equipe van leiders Michelle Visser-Veldman, Egbert Oosting en Harry Oldenbeuving en trainers Isa Mensing en Nikki Dekker ging maandagavond op bezoek in Vlagtwedde bij Westerwolde MO17-1. Een pittig potje tussen de nummer 1 en 2. Beide hadden 17 punten, maar ST Beilen/FIT Boys MO17-1 had daar één wedstrijd minder voor nodig. Winst zou heel mooi zijn, maar niet verliezen. Westerwolde bleek een stugge ploeg met ook een aantal erg goed voetballende meiden. ST MO17-1 begon wat slap en leek wat ongeconcentreerd en Westerwolde kwam op 1 – 0. Ook ST MO17-1 kreeg kleine kansjes, maar wist niet te scoren. Halverwege de 1e helft dacht Westerwolde op 2 – 0 te komen. Een bal belandde op de lat en werd daarna ingekopt door de spits. Maar zij stond al buitenspel bij het schot dat op de lat kwam. Geen doelpunt ondanks hevige protesten van de Westerwolde-leiding en -publiek.

De meiden van Westerwolde waren goed geïnstrueerd of hadden teveel Eredivisie of Champions League voetbal gekeken. Bij elke bal over de zij- of achterlijn werd er om het hardst geroepen dat de ingooi/corner/doeltrap voor Westerwolde was. De Westerwolde-scheidsrechter volgde stoïcijns zijn eigen plan, maar begon zich er aardig aan te irriteren. Toen de Westerwolde-grensrechter ook nog dacht dat het vlaggetjesdag was en steevast voor Westerwolde vlagde en het publiek en de Westerwolde-leiding in woord en gebaar liet weten wat ze van de beslissingen van hun eigen scheidsrechter vonden, was de maat vol. Hij liep na de wedstrijd weg met de opmerking: “Ik fluit hier niet weer.” Daar zal nog wel over gesproken worden binnen de vereniging Westerwolde.

Dan verder met de wedstrijd. ST MO17-1 kwam nog voor de rust op gelijke hoogte (1 – 1) en na de rust was er sprake van een licht veldoverwicht voor ST MO17-1. Al was het oppassen voor de snelle uitvallen van Westerwolde en halverwege de 2e helft leverde zo’n snelle uitval een corner op. De corner werd prachtig binnengekopt, helaas wel door de ST MO17-1 speelster (e.d.-tje dus). ST MO17-1 bleef gaan voor een beter resultaat en kreeg daar zeker kansen voor, maar of de schoten gingen naast of de Westerwolde-keepster lag in de weg. Vlak voor tijd was het dan toch raak en maakte Daniëlle de 2 – 2. Een heel belangrijk doelpunt, want met deze puntendeling houdt ST Beilen/FIT Boys MO17-1 de kansen op het kampioenschap in eigen hand.

Hoewel sommige meiden zich al rijk rekenden en al kampioen dachten te worden na een winstpartij tegen nummer 3 SPW (moet eerst nog maar even gebeuren), zal ook de laatste wedstrijd op 2 juni uit tegen SJO NWVV/Titan MO17-1 minimaal gelijkgespeeld moeten worden. Dus over twee wedstrijden 4 punten pakken is voldoende voor een feestje.